eur:
393.93
usd:
368.53
bux:
66275.31
2024. április 24. szerda György

Prágában jobb élni, mint Budapesten

A Mercer nemzetközi tanácsadó cég éves felmérése szerint az élet minősége változatlanul Zürichben és Genfben a legmagasabb. Budapest 74. a 215 várost tartalmazó listán, a térségből csak Prága előzi meg.

A Mercer hat szempontot vesz figyelembe a rangsorolásban, ezek a szolgáltatások minősége, oktatás színvonala, politikai és kulturális környezet, közlekedés és biztonság.

Az első tíz helyezett között a már említett Zürich és Genf mellett ott van Bern is, vagyis összesen három svájci város. Az első harminc nagyváros közül tizenhét európai, és csupán két amerikai város, Honolulu és Los Angeles került be, a 28. és 29. helyre.

Előkelő helyen szerepelnek a skandináv városok és az éllovasok között kanadai, ausztrál és új-zélandi települések is vannak. Az ázsiai térségből a legelőkelőbb, 34. helyezést Szingapúr kapta.

A közép-kelet európai térségben Budapestet csak Prága előzi meg, két hellyel, mögötte van viszont Ljubljana, Varsó és Pozsony is. Moszkva 171. a listán, a sereghajtó, vagyis 215. pedig Bagdad.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×