eur:
392.27
usd:
354.38
bux:
72766.57
2024. szeptember 2. hétfő Dorina, Rebeka
Nyitókép: Unsplash

Térfigyelő kamera rögzítette a Kossuth téren gázpisztollyal hadonászó férfit

A férfi az M2-es metró kijáratánál kiabált a járókelőkkel és fenyegetőzött a gázfegyverrel, nem messze a Parlamenttől.

Az esetet a monitoron látva az országgyűlési őrök azonnal értesítették a közelben az országgyűlési őrökkel közösen járőröző készenléti rendőröket, valamint a Parlament előtt őrködő kollégáikat - írja a police.hu. Többen is odaszaladtak az őrjöngő férfihoz, aki még a rendőri felszólítást követően is kiabált és folyamatosan hadonászott. A fegyver ekkor már nem a kezében, hanem az oldalán lévő tokban volt.

Miután a rendőrök testi kényszerrel a földre vitték és megbilincselték, elvették a pisztolyt, ami egy betárazott és kibiztosított állapotban lévő gáz- és riasztófegyver volt. A ruházatának átvizsgálása során még egy teleszkópos botot, valamint több lőszert is találtak. A nála alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, a rendőröknek nem is tagadta, hogy alkoholt ivott.

Az 51 éves ózdi férfi ellen – aki közvetlen veszélyt senkire nem jelentett, a bűncselekmény során lövést nem adott le – a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt indított büntetőeljárást. Előállítását és kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe került.

Címlapról ajánljuk
Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság
aréna

Hanga Zoltán: az állatkerti állatokra leselkedő legnagyobb veszély nem a bezártság

Az állatkertek összehangolt fajmentő programjaival kihalás szélére jutott fajokat lehet visszavinni a természetes élőhelyükre – mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője. Hanga Zoltán arról is beszélt, hogy az állatkerti állatok legnagyobb ellensége az unalom, ez ellen a gondozók különböző feladatokat találnak ki számukra.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×