eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash

Ronda módszerrel vertek át egy nyugdíjast

Megcsapolták egy idő férfi bankszámláját a csalók, 850 ezer forinthoz jutottak hozzá.

Egy 78 éves székesfehérvári férfit valaki telefonon kereste meg. A számára ismeretlen hang számlavezető bankjánál dolgozó biztonsági szakembernek adta ki magát.

A későbbi csaló azt mondta áldozatának, hogy valaki éppen 250 000 forintot akar leemelni a számlájáról, de "a pénzintézet biztonsági rendszere észlelte a kísérletet, és megakadályozta a tranzakciót".

A "biztonsági ügykezelő” ezután arra kérte a nyugdíjast, hogy tegye át számlájáról a pénzét egy másik bankba, melyhez előzékenyen megadta annak számlaszámát is. Így csaltak ki tőle 850 ezer forintot.

A csaló másnap újra telefonon jelentkezett a sértettnél, és további megtakarításai felől érdeklődött, majd újabb utasításokon keresztül akarta rávenni azok átutalására is. Ez már gyanús volt és következett a rendőrségi feljelentés.

A police.hu beszámolója szerint a rendőrök számára két ember lett gyanús. Egy 69 és egy 41 éves, őket őrizetbe vették. Kiderült ők voltak a csalók méghozzá több alkalommal. A módszerük szerint az idősebb férfi telefonált, majd a fiatalabb nevére nyitott számlára érkező pénzt felvették.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×