eur:
394.58
usd:
365.17
bux:
65528.55
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megszületett a vádemelés az érdi benzinkutas vendetta ügyében – videó

Egy enyingi és egy érdi nagycsalád között fajult el a viszony fizikai összecsapásig.

A vádirat szerint egy enyingi és egy érdi nagycsalád tagjai között – amely családokat egymáshoz is távolabbi rokoni szálak fűzik – személyes konfliktus alakult ki. A viszony annyira elmérgesedett, hogy az egyik közösségi oldalon élő videóközvetítésekben agresszíven, illetve gyalázkodva üzentek egymásnak.

2020. július 30-án az esti órákban az enyingi család tizenhat férfi tagja a konfliktus rendezésének erőszakos módját választva – több gépkocsival – elindult Érdre. Erre az érdiek is gyülekezni kezdtek, és keresték az enyingieket.

Mindkét család különböző ütlegekkel, illetve szúró-vágó eszközökkel szerelkezett fel – teszi hozzá közleményében a Pest Megyei Főügyészség.

Police.hu
Police.hu

Az összecsapásra egy érdi benzinkúton került sor. Annak során a családok tagjai kölcsönösen bántalmazták egymást puszta kézzel, illetve a magukkal vitt eszközökkel. Emellett megrongáltak több autót is.

A konfliktus során volt, aki a rivális család tagjai közé hajtott autóval és volt, aki több embert is megszúrt késsel. A benzinkút kamerái által rögzített cselekmény következtében többen megsérültek mindkét oldalról, és egy ember belehalt szúrt sérüléseibe.

A Pest Megyei Főügyészség összesen

harminc személy ellen emelt vádat

az ügyben. A vádirati minősítések között szerepel több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette éppúgy, mint csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette vagy rongálás bűntette is, más bűncselekmények mellett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×