eur:
394.63
usd:
370.99
bux:
66441.19
2024. április 16. kedd Csongor
bandit pulls out his pocket folding knife to threats. a robber with a knife in the hoodie. mafia.
Nyitókép: Diy13/Getty Images

Kést szorított iskolatársa nyakához – videó

A tartozását akarta behajtani a fiatalkorú.

A vád szerint a fiatalkorú vádlott 2021. december 21-én dél körül, egy kecskeméti középiskola közelében, az utcán odalépett az egyik iskolatársához, akivel anyagi vitája volt, majd felszólította a sértetett, hogy adja meg a tartozását.

A fiú azonban nem reagált a felszólításra, mire a vádlott elővett egy rugós kést, amit a tartozás behajtásához vitt magával. A sértett mögé lépett, bal könyökével beszorította és hátra húzta a sértett nyakát. A jobb kezében lévő kést pedig a sértett nyakához tette úgy, hogy a kés hegye pár centire volt a fiú nyakától.

A vádlott a fenyegetőzés közben közölte a sértettel, hogy egy hónapja van a pénz megadására. A sértett azonban nem válaszolt és pénzt sem adott neki. Egy másik iskolatárs is a helyszínen volt, aki elkérte a vádlottól a kést, hogy ne történjen nagyobb baj. A vádlott oda is adta a kést, majd a vádlott és a sértett dulakodni kezdtek, de senki sem sérült meg – olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

A bűncselekményt beismerő vádlott megbánta a tettét és bocsánatot is kért a sértettől. A kecskeméti rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a fiatalkorút, majd kezdeményezték a bíróság elé állítását. A Kecskeméti Járási Ügyészség 2022. január 25-én bíróság elé állította a vádlottat felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt.

A Kecskeméti Járásbíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a vádlottat és 1 év fogházbüntetésre ítélte, aminek a végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A bíróság a fiatalkorú vádlott pártfogó felügyeletét is elrendelte, valamint a kést elkobozta. Az ítélet jogerős, ellene senki sem fellebbezett.

A bűncselekményről az egyik tanú által készített felvétel itt tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×