eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Hand in jail
Nyitókép: anurakpong/Getty Images

Rács mögött a lőfegyvert rejtegető ukrán férfi

A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett.

A 42 éves férfi a rendelkezésre álló adatok szerint 2021. áprilistól, akkori élettársa szolnoki lakásában, majd kapcsolatuk megszakadását követően gépkocsijában tárolt, rejtegetett egy emberi élet kioltására alkalmas, lőfegyvernek minősülő légpuskát. A fegyver tartására hatósági engedéllyel nem rendelkező gyanúsított a puskát 2020 őszén szerezte ismeretlen személytől – olvasható a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség közleményben.

Az Ukrajnában többszörösen büntetett férfi munkavállalási célú tartózkodási engedélye tavaly nyáron lejárt, azt követően jogosulatlanul tartózkodott Magyarország területén, és más bűncselekmény gyanúja miatt is körözték.

A TEK munkatársai 2022. január 7-én, Budapesten fogták el a férfit.

A Szolnoki Járási Ügyészség lőfegyverrel visszaélés miatt tett indítványt az ukrán férfi letartóztatására, mert fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a bűnüldöző hatóságok elől, és előélete alapján tartani kell attól is, hogy újabb bűncselekményt követne el – olvasható.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványát alaposnak ítélte, letartóztatta az ukrán férfit. A gyanúsított és védője fellebbezése folytán a kényszerintézkedésről a Szolnoki Törvényszék, mint másodfokú bíróság dönt véglegesen – tájékoztatott az ügyészség.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×