INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

homonnay gergely

halál

nyomozás

róma

kábítószer

meleg

Homonnay Gergely író, újságíró, tanár a 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráción Budapesten, a Szabad sajtó útnál felállított színpadon 2018. április 21-én.

Kábítószer-bűncselekmény gyanúja miatt nyomoznak Homonnay Gergely halála ügyében?

Infostart

Jelenleg azt vizsgálják az olasz hatóságok, hogy kábítószer-túladagolás okozta-e a magyar író, politikai aktivista római halálát. A férfi családjának ügyvédje már úton van az olasz fővárosba.

Újabb részletek jelentek meg Homonnay Gergely szombaton bekövetkezett haláláról az olasz sajtóban. A Repubblica.it hétfőn délelőtt megjelent cikkében azt írja, hogy a magyar aktivista szombaton reggel ötkor ment a római Via Pontremolin található Bananon nevű klubba, amely a lap szerint meleg körökben igazodási pontnak számít. A római Messaggero azt is hozzáteszi, hogy nem egyedül érkezett, hanem egy férfivel, akivel azután külön váltak – írja a hvg.hu.

A Repubblica úgy tudja, Homonnay az újévi koccintás után lement a csigalépcsőn a törökfürdőbe, ahová csak tagok léphetnek be. Déli 12-kor, amikor a klub tulajdonosai hívták a mentőket, az író még élt, de nehezen lélegzett és nem volt eszméleténél. Az újraélesztésére vonatkozó próbálkozások kudarccal végződtek, Homonnay Gergely 13 óra 17 perckor elhunyt.

A férfi holttestét a Tor Vergata klinikára szállították. Itt végzik el azokat a vizsgálatokat, amelyek alapján kiderül, hogy kábítószer-túladagolás okozhatta-e a halálát. A Repubblica szerint a férfi holmija között a szekrényében beazonosítatlan port és folyadékot is találtak. A lap szerint aki a klubban ismerte őt, nem titkolta, hogy gyakran a randidrognak is tartott GHB-t használta az elhunyt.

A rendőrség nemcsak a túladagolás kérdését próbálja vizsgálni, írja a Messaggero, hanem a telefonhívásai és üzenetei átvizsgálásával azt is, hogy kivel töltötte az utolsó óráit Homonnay. A Corriere.it szerint az ügyészség nyitott egy aktát,

"más bűncselekmény nyomán bekövetkezett haláleset" gyanújával vizsgálódik,

és keresi azt a személyt, akitől az áldozat a feltételezett kábítószert kapta.

Rómába tart az ügyvéd

A család meghatalmazásával hétfőn délután már úton volt Rómába Homonnay Gergely ügyvédje. Marczingós László a 444-nek azt mondta, hogy mivel az ügy "eléggé zavaros", és hiteles információt rajta kívül végképp nem kaphat senki, azt kérte a hazai hírfogyasztóktól, hogy "kezeljenek fenntartásokkal" minden, az ügyben megjelenő információt.

Az ügyvéd első dolga lesz Rómába érve, hogy Homonnay holttestének hazaszállíttatásáról intézkedjen. A férfi híressé vált macskáját, Erzsit ő fogja elhozni Rómából. Az új gazdája pedig olyan ember lesz, akit a macska ismer, alkalmilag lakott is nála.

Puszi, Erzsi!

Homonnay Gergely a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarán angol-német szakon végzett, majd Pécsett és az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatott jogi tanulmányokat. Dolgozott fordítóként, egy fotóügynökségnél, tanított gimnáziumban, majd újságíróként dolgozott, volt a Best, a Story munkatársa, továbbá írásai jelentek meg a Nők Lapja Psziché lapban, a wmn.hu-n és a szeretlekmagyarorszag.hu-n.

Tizenöt évvel ezelőtt kezdett el blogolni, a neve a Gonzalo és a Dagadtanoverem című blogokról vált ismertté. Könyvei, a Puszi, Erzsi!, valamint Az elnökasszony egyaránt „macskaperspektívából” mutatják be a gazda viszonyát kisállatához, illetve a politikai életet.

Homonnay Gergely a politikába Demokratikus Koalíció aktivistájaként a 2018-as áprilisi választás után kapcsolódott be, az áprilisi tüntetések egyik főszervezője volt. 2021. szeptemberében Novák Katalinra tett becsületsértő kijelentése miatt jogerősen elitélték, egy év próbaidőre bocsátották és a perköltség megfizetésére kötelezték.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018