INFORÁDIÓ
2021. december 6. hétfő
Miklós

gabby petito

brian laundrie

halál

florida

Az influenszer vőlegényéé voltak a nemzeti parkban talált maradványok

Az influenszer vőlegényéé voltak a nemzeti parkban talált maradványok

Infostart

Fogászati adatok alapján állítható bizonyosan, hogy Brian Laundrie csontvázmaradványaira bukkantak Floridában.

Az FBI jelentette be, hogy azonosították a maradványokat. A bejelentést megelőzően a Laundrie-családot helyi nyomozók látogatták meg, hogy tájékoztassák őket fiuk azonosításáról - olvasható a CNN cikkében.

"Chris és Roberta Laundrie-t arról tájékoztatták, hogy a tegnap a rezervátumban talált maradványok valóban Brianéi" - mondta Steven Bertolino, a család ügyvédje. "Jelenleg nincs további kommentárunk, és arra kérünk mindenkit, hogy tartsák tiszteletben Laundrie-ék magánéletét".

Richard Stafford, a férfi elhunyt menyasszonya, Gabby Petito családjának ügyvédje közölte, ők sem nyilatkoznak.

"Gyönyörű lányuk elvesztését gyászolják. Gabby családja a megfelelő időben és akkor fog nyilatkozni, amikor érzelmileg készen áll rá" - mondta el.

Gyors eredmény

Bár eredetileg azt tették közzé, hogy hosszú időbe telhet, mire sikerül azonosítani a maradványokat, amelyeket egy, a közelmúltig is vízzel borított területen találtak meg a parkban, végül alig néhány óra leforgása alatt kiderült, valóban Laundrie-hoz tartoznak. Először azt tisztázták, hogy emberi maradványokról van szó, amelyek közelében olyan ruházatot találtak, amely megfelelt annak, amit Laundrie szeptember 13-án viselt otthonából távozva.

Megtalálták a férfi jegyzetfüzetét is, ám ezt még nem nyitották ki: az is víz alatt volt, így szakértő szükséges hozzá. Egy, a CNN-nek nyilatkozó forrás azt mondta,

a füzet valószínűleg megmenthető,

annak ellenére is, hogy az nem volt a szárazon tartó zsákban.

"Egyértelműen nedves volt, és minden lehetséges eszközt be fognak vetni kiszárítására, mielőtt kinyitnák. Nagyon óvatosak lesznek vele" - mondta a nyomozás részleteit ismerő forrás.

Arról nincs információ, miért nem volt a jegyzetfüzet a szárazon tartó zsákban. A rendőrség arról sem beszélt, hogy fegyvert találtak-e a helyszínen. Arról sem nyilatkozott a helyi hatóság, hogy tovább folytatódik-e a nyomozás Petito halála ügyében.

Nehéz volt a keresés

A keresés körülményei messze nem voltak ideálisak:

olyan területeken kellett kutakodniuk, amelyeket időszakonként mellkasig érő víz borít, és kígyók, valamint aligátorok is benépesítik azt.

Egy hónapon át dolgoztak Laundrie hollétének felkutatásán, aki azt követően tűnt el szeptember 13-án, hogy egyedül ment haza Gabby Petitóval közös furgonos utazásáról, és nem is beszélt arról, hol van a nő. Petito holttestét szeptember 19-én találták meg, mint később kiderült, fulladásos halált halt.

A volt vőlegényt nem gyanúsították meg gyilkossággal, de hitelkártyavisszaélés miatt kereste a hatóság. Családja a rendőrséggel nem beszélt, de ügyvéd útján megüzente, merre lehet a rezervátumban, ahova állításuk szerint elindult. A maradványok megtalálásának napján a család saját döntésből kereste Laundrie-t a parkban, ahol az ügyvéd állítása szerint a szárazon tartó zsákra az apa teljesen véletlenül talált rá.

Ezért kereste a család épp aznap

Az ügyvéd arról, miért épp ekkor ment a család a parkba, azt mondta, a keresés kezdete óta ez volt az első nap, hogy azt megnyitották a nagyközönség előtt.

"A szülők azt feltételezték, hogy a szakértők, az FBI és az összes nyomkövető csapat képes lesz megtalálni Briant azon információk alapján, amelyeket átadtunk nekik a parkban lévő olyan területekről és ösvényekről, amelyeket Brian szeretett látogatni. A parkot lezárták a nyilvánosság elől. Nem volt okuk arra, hogy máshol keressék" - mondta Steven Bertolino ügyvéd.

Nyitókép: Instagram
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018