eur:
393.54
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Ezeket a kocsikat lopják leginkább itthon, új kedvence van a tolvajoknak

A koronavírus-járvány miatt (is) mélyponton az autólopások száma Magyarországon.

A Vezess.hu közzétette - rendőrségi információi alapján - a lopott autók "slágerlistáját". A portál szerint átrendeződés van a mennyiségben és a márkában, típusban is.

Az idei év első hat hónapjában 191 személygépkocsi körözését rendelték el, ami negatív rekord az elmúlt évtizedekben.

2007-ben személyautóból még 7584 darab ellopását jelentették be, 2010-re 5864-re csökkent az éves szám, 2013-2014 óta pedig már nagy lejtmenetben van a grafikon, aminek idén besegített a koronavírus is.

Idén a Ford vezeti a slágerlistát, átvéve az első helyet a VW-tól, de a dobogón az Opel sem maradt a helyén.

Nagyon csökkent az étvágy az Opelek iránt, de Suzukira egyre nagyobb az "igény", ahogy Peugeot-ra és Fiatra is - Toyotára viszont szintén nincs.

Lassan két évtizede, amióta a Vezess közli a rendőrség járműlopásos statisztikáit, minden évben sokkal több autót loptak el Budapesten, mint az ország rajta kívüli, területileg is és lakosságszámban is sokkal nagyobb részén. Nem volt ritka, hogy a bűncselekmények 70-80 százalékát évről évre a fővárosban követték el.

2020 első féléve egészen váratlan fordulatot hozott ebben: az ország egész területéről ellopott 191 személyautóból mindössze 60 darab tűnt el Budapestről.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×