INFORÁDIÓ 
2020. július 16. csütörtök
Valter

megfojtás

sav

emberölés

vádemelés

Szemeteszacskóval fojtotta meg, majd savval öntötte le élettársát

Infostart

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt vádat emelt egy dávodi nő ellen.

A vádirat szerint a vádlott és a sértett az interneten ismerkedtek meg, 2019. április elején egy dávodi házban költöztek össze, amit a sértett bérelt. Május elején a vádlott is bejelentkezhetett az ingatlanba. A nőnek nem volt munkája, a sértett közmunkásként dolgozott és alkalmi munkákat is vállalt, így a férfi keresetéből éltek. Ennek ellenére az emberöléssel vádolt nő otthon a házimunkákat sem végezte el és azt akarta, hogy a férfi további alkalmi munkákat vállaljon.

Ezek miatt a vádlott és a sértett sokat veszekedtek, majd egy idő után a férfi többször felszólította a nőt, hogy költözzön el a házból. A vádlott azonban nem volt hajlandó költözni, hanem többször a férfit próbálta kiköltöztetni az ingatlanból.

2019. július 7-én este a vádlott és a sértett ismét összevitatkoztak, ami során a sértett adott egy pofont az ágyban ülő vádlottnak, mire a nő a járóbotját megragadva a sértett nyakára ütött. A férfi idegességében kiment a lakásból, majd a fájó torkára bevett egyet a vádlott gyógyszerei közül. Ezután kiment a lakásból és a bevett nyugtatótól a teraszon eszméletlen állapotban hasra vágódott.

A vádlott a zuhanás hangjára kiment a lakásból, majd amikor meglátta a teraszon fekvő eszméletlen sértettet, visszament a lakásba és nem hívott segítséget. Kis idő múlva a nő visszament a teraszra és

a még mindig eszméletlen férfi fejére egy nylon szemetes zacskót húzott,

azt a nyakán szorosan megkötötte. Ezután a sértett lábára egy kötelet kötött, majd az ingatlan veteményesénél lévő gödörbe húzta a sértett testét,

sósavval és hypoval öntötte le és betemette.

Amikor két nap múlva a munkatársak és az ismerősök érdeklődni kezdtek a sértett után, a vádlott azt állította, hogy a férfi külföldre ment dolgozni. Ennek igazolására a vádlott a sértett telefonjáról SMS-eket küldött a saját telefonjára, illetve az érdeklődőknek is. Néhány nap múlva a vádlott a sértett testét az udvar végében lévő szemetesgödörhöz húzta, itt is leöntötte még sósavval és hypoval, majd elhantolta. A sértett tetemét a rendőrök 2020. július 24-én találták meg és a nőt őrizetbe vették.

A bevett gyógyszer miatt védekezésre képtelen állapotba került férfi halálát fulladás okozta, amit a vádlott idézett elő a férfi halálát kívánva.

A vádlott az ölést aljas indokból követte el, azért, hogy a sértett által bérelt és fizetett házból ne kelljen kiköltöznie.

A letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű nőt a főügyészség aljas indokból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja és végrehajtandó fegyház, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni – olvasható a Bács-Kiskun megyei Főügyészség közleményében.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018