eur:
392.63
usd:
366.24
bux:
66788.51
2024. április 26. péntek Ervin

Sok milliárd forintnyi készpénzt raboltak el egy pénzszállító autóból

Álarcos fegyveresek raboltak ki egy páncélozott pénzszállító járművet Svájcban, a francia határtól nem messze. A francia rendőrség szerint a zsákmány értéke a 26 millió eurót (több mint 8 milliárd forint) is elérheti.

A három rabló egy luxus városi terepjáróval elmenekült a Lausanne-tól északra, Chavornay-ban található parkolóból, ahol a pénzszállítót csütörtök este megállásra kényszerítették, 22 éves túszukat pedig a rablás után elengedték.

"A rablók ismeretlen irányba távoztak. Az egyik biztonsági őr lányát Franciaországban túszul ejtették, de később elengedték. Senki sem sérült meg" - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében, amely az ellopott pénzt összegét nem nevezte meg.

Egy nevének elhallgatását kérő lyoni rendőrségi illetékes a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette az Europe 1 francia rádió értesülését, amely szerint a páncélozott pénzszállítóban 15-30 millió svájci frank (4-8,1 milliárd forint) készpénzt szállíthattak.

Az Europe 1 szerint a magukat vízvezeték-szerelőnek mondó férfiak a nőt lyoni otthonában ejtették túszul.

Tizenkét svájci járőrkocsi és nyomozó kutat a rablók után. Az ügyben eljárás indult, kérik szemtanúk jelentkezését - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×