eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin

Esernyőnek álcázott fegyvereket talált a Terrorelhárítási Központ - videó

A Terrorelhárítási Központ feljelentése alapján visszaélés robbanóanyaggal vagy robbanószerrel, valamint lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Terrorelhárítási Központ jogszabályban meghatározott felderítési tevékenysége során információ merült fel arra vonatkozóan, hogy K. Dániel, engedély nélkül lőfegyvereket, illetve robbanóanyagot gyárt egy általa rendszeresen használt pincehelyi ingatlan területén. Az ingatlanhoz több mellékhelyiség is tartozik, melyek kapcsán megállapíthatóvá vált, hogy a férfi több alkalommal lövéseket adott le a birtokában lévő illegális lőfegyverekkel.

A Terrorelhárítási Központ műveleti egysége 2017. május 3-án elfogta K. Dánielt és átadta a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak - írja a police.hu.

A helyszínen a rendőrök – az elsődleges szakértői vélemény alapján – 25 db éles lőszert, 22-es kaliberű álcázott fegyvereket és HMTD típusú robbanóanyagot találtak. K. Dániel a fegyverek álcázása érdekében esernyők nyelébe építette bele az emberélet kioltására is alkalmas szerkezeteket.

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata a robbanóanyagot – tekintettel annak instabil állapotára - 2017. május 4-én felrobbantotta.

K. Dánielt őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja

az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×