eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
SARS-CoV-2 pozitív, azaz koronavírus-fertőzött feliratú koporsók állnak egy hamvasztóüzem padlóján a németországi Griesenben 2021. november 25-én.  Németországban a negyedik hullám az erősen felívelő szakaszban tart. Az előző nap 351 halálesetet regisztráltak a Covid-19-cel összefüggésben, a járvány áldozatainak száma így 100 119-re emelkedett.
Nyitókép: MTI/AP/DPA/Julian Stratenschulte

Temetésre készültek a rokonok, de nem találták az édesapát a hullaházban

Telefonon értesítették egy nőt, hogy édesapja meghalt. A nő megszervezte a temetést és már a temetkezési szolgálat is megérkezett a kórházba amikor kiderült, hogy "adminisztrációs" hiba történt.

A felvidéki Paraméter számol be a Novin TV híradós anyaga alapján egy abszurd egészségügyi történetről Léván.

Az történt ugyanis, hogy egy 69 éves nyugdíjas férfi lányát arról értesítették, hogy édesapja a kórházban meghalt. A férfi lánya kiválasztotta a ruhát, amiben eltemettetheti édesapját és elment egy temetkezési vállalathoz, hogy megszervezzék a végső búcsút. Ezután pedig a család elment a kórházba, hogy elhozzák a holttestet. A temetkezési vállalat munkatársai viszont azzal szembesültek, hogy a holttest nincs a hullaházban. Ezért elkezdték keresni az elhunytat a kórházban.

„Név szerint és TAJ-szám szerint sem találtuk, ezért elkezdtünk keresni, és végül arra jutottunk, hogy az az állítólagos elhunyt életben van” – mondta Milena Dodoková, a Kerberos temetkezési szolgálat munkatársa.

„Apámat nem találták az elhunytak között, mert kiderült, hogy él. Mondtam a hölgynek, hogy most viccel velem? Hiszen én már intézem a temetését“ – mondta felháborodva a férfi lánya, akit végül a kórház egyik orvosa is felhívott.

„Folyamatosan mentegetőzött, hogy rossz nevet kaptak“ – tette hozzá a lány.

„Sajnáljuk a történteket, emberi hiba történt“ – mondta Martina Pavlíková, az AGEL egészségügyi szolgáltató szóvivője.

„A tapasztalt ügyeletes orvosnak nagyon nehéz műszakja volt, ami alatt ő maga is magas lázzal küzdött. A beteg halála után a dokumentációt helyesen elkészítette, de a telefonszám keresésekor a vezetéknevek hasonlósága miatt hibázott“ - tájékoztatott a szóvivő.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×