eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Kaptunk ajándékba négy napot - csak hétfőtől zárják le a Műegyetem rakpartot

Augusztus 14-én, hétfőn, vagyis a tervezettnél négy nappal később lépnek csak életbe azok a közúti forgalomkorlátozások, amelyek a Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi hídi le- és felhajtók közötti szakaszának, valamint a fel- és lehajtók komplex felújítása miatt szükségesek. A lezárások halasztásáról a kivitelező tájékoztatta a Fővárosi Önkormányzatot.

Az időpontváltozás következtében tehát augusztus 14-től lezárják a Petőfi híd északi fel- és lehajtóját, valamint korlátozzák a Műegyetem rakpart forgalmát - itt irányonként egy-egy sávon haladhat a forgalom.

Szintén augusztus 14-től zárják csak le a Budai alsó rakpartra vezető lehajtót. A 153-as busz forgalma ugyanakkor a tervezettek szerint, augusztus 10-től , csütörtöktől módosul.

A XI. kerületi Műegyetem rakpart Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója közötti, elhasználódott útszakaszát, valamint a híd budai oldali le- és felhajtóit Fővárosi önkormányzati forrásból újítják fel. A rekonstrukciós munkák várhatóan december 10-ig tartanak.

A felújítással kapcsolatban bővebb információk a Fővárosi Önkormányzat korábbi közleményében olvashatók.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×