eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Sokkot kapott a benzinkutas, amikor egy hátizsákban talált 92 millió forintot

Megtaláltak egy 300 ezer euróval (92 millió forint) teli elhagyott hátizsákot Szlovákiában, de nem biztos, hogy a tulajdonos örül a jó hírnek, mert egy ismert állami csúcsmenedzserről van szó, és a hatóságok most a rejtélyes vagyon eredetét firtatják.

A hátizsákot Stefan Hlinka, a szlovák államvasutak volt vezetője felejtette július végén a D1-es autópálya egy pihenőhelyén az észak-szlovákiai Tátracsorba közelében, és egy benzinkutas találta meg, aki a Markiza tévé szerint "sokkot kapott", amikor meglátta a hatalmas összeget.

A benzinkút értesítette a rendőrséget, amely lefoglalta pénzt, és most azt firtatja, legális úton került-e az államvasutak egykori vezérigazgatójához. Hlinka először azt mondta a nyomozóknak, hogy elhunyt édesanyja házában találta a pénzt.

Stefan Hlinka 2014-ig volt a szlovák vasúttársaság vezetője, és a pozsonyi média számításai szerint 2009 és 2014 között 226 ezer eurót kereshetett különböző magas tisztségeiben. A férfi jelenleg felügyelőbizottsági tag a Cargo Slovakia vasúttársaságnál, amely sietett hangsúlyozni, hogy Hlinka nem a cég alkalmazottja, és hogy az égvilágon semmit nem tudnak az elveszített pénzről.

Bárhogy is legyen, Hlinka rosszul jár, mert még ha törvényesen is jutott a pénzhez, a szlovák törvények értelmében az elhagyott érték 10 százaléka megilleti a becsületes megtalálót, vagyis jókora összeg, 30 ezer euró (több mint 9 millió forint) üti a benzinkutas markát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×