INFORÁDIÓ
2021. szeptember 19. vasárnap
Vilhelmina

taxi

taxis

bkk

A taxik 70 százalékával baj van

A taxik 70 százalékával baj van

Infostart

Tavaly bejárta az internetet annak a taxinak a képe, amin az élelmes taxishiéna egy szigszalag segítségével 280 forintos kilométerdíjból 1280 forintosra módosította a kocsija ajtaján szereplő díjszabást, extraprofittal meglovagolva a Sziget Fesztivál alatt fellendülő konjunktúrát. A mostani Sziget előtt az Index megkérdezte a BKK-t: egy év elteltével javult-e a taxishiéna-helyzet, és készülnek-e az új szigszalagos sumákokra.

Az elmúlt egy évben közel 3300-szor ellenőrizték a taxisokat a BKK ellenőrei. Eszerint a szigszalagos módszer a múlté, ám az esetek 70 százalékában (2400 esetben) így is találtak valamit.

Az elmúlt évben a BKK több mint százszor tárt fel olyan jogsértést a helyszíni ellenőrzéseken, ami igazoltan a viteldíjjal való visszaélésre utal.

Összesen kilenc BKK-s személyszállítási ellenőr végez helyszíni ellenőrzéseket, egy BKK-s pedig az akciókat szervezi, illetve a hatóságokkal tartja a kapcsolatot. Az elmúlt egy évben több mint négyszázszor volt közös ellenőrzés a hatóságokkal.

A BKK által szervezett akciókban 2017-ben a BRFK munkatársai, illetve az NFM ellenőrei engedély nélküli tevékenység miatt nyolcszor vetették le taxisok rendszámát, illetve vették el forgalmi engedélyüket a helyszínen.

Négyszer pedig egyéb bűncselekmény miatt állítottak elő taxisofőrt a BRFK munkatársai (például járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló vagy embercsempészet miatt körözött személyt).

Az Index azon kérdésére, hogy javult-e a taxis helyzet a ferihegyi reptéren, a BKK a következő választ adta: megítélésük szerint igen. 2017 tavaszától ugyanis a hatóságokkal együttműködve, új módszereket is bevetve folyamatosan fokozott ellenőrzéseket végeznek a repülőtéren és a környékén.

A taxik 70 százalékával baj van

A BKK kérdésre elismerte, hogy működnek még a klasszikus „foglalt drosztok” is, ahonnan elüldözik a többi taxist. Ezek a taxiállomások elsősorban a turisták által látogatott helyeken és a pályaudvarok környékén találhatók. A folyamatosan fennálló problémával kapcsolatban a BKK annyit tudott tenni, hogy jelezte azt az érintett rendőrkapitányságoknak.

Közölték: ahogy például a FINA Budapest 2017 vizes világbajnokság rendezvényeire, úgy a Sziget Fesztiválra is ellenőrzési akciókkal készül – a hatóságokkal közösen – a BKK.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018