eur:
394.5
usd:
369.79
bux:
65295.07
2024. április 19. péntek Emma

Kést szorított kiskorú áldozata nyakához a fiatalkorú rabló

Az ügyészség az ügyben négy fiatalkorúval és egy ötödik, felnőttkorú társukkal szemben emelt vádat két kiskorú fiú kirablása miatt.

A vádirat szerint az öt vádlott - három 15 éves, egy 13 éves, és egy felnőttkorú, 23 éves társuk - 2015. június 26-án az éjjeli órákban az V. kerület, Erzsébet téren találkozott az egyikük ismerősével, az egyik kiskorú sértettel (15 éves), valamint annak szintén kiskorú barátjával (15 éves), majd közösen indultak volna tovább szórakozni.

Útközben, egy VII. kerület, Holló utcai ház alagsori garázsbejáratánál a vádlottak a két kiskorú sértettet a sarokba szorították, és körbevették őket úgy, hogy azzal a menekülési útjukat elzárták.

Ezután az akkor 15 éves elsőrendű vádlott

elővette a zsebéből a kihajtható zsebkését, majd azt az egyik kiskorú fiú nyakához tette, és megfenyegette, hogy adja át az értékeit, különben megkéseli.

A sértett nem engedelmeskedett, hanem eltolta a vádlott kést tartó kezét a nyakától, amelynek során a keze könnyebben meg is sérült.

A vádlott azonban visszatette a kést a sértett nyakához és újra megfenyegette, amelynek hatására már a kiskorú hagyta, hogy a támadó kivegye a mobiltelefonját a zsebéből, valamint levegye a kezéről az óráját.

A fiatalkorú vádlott ezután a kést továbbra is a kezében tartva, a másik kiskorú sértetthez fordult, aki az előbbiek láttán, félelmében nem ellenkezett, inkább átadta az ezüst karkötőjét a fiatalkorú elkövetőnek.

Az elsőként kirabolt kiskorú azonban ezután is határozottan lépett fel, közölte a rablókkal, hogy a rendőrséghez fordulnak, aminek hallatán már a vádlott egyik társa is azt javasolta, hogy inkább adják vissza nekik az értékeket.

Mindezek hatására az elsőrendű vádlott az értékeit visszakövetelő sértettnek visszaadta a mobiltelefonját és az óráját, a másik kiskorútól elvett ezüst ékszert azonban megtartotta, és azt nem sokkal később értékesítette.

A sértettek a támadást követően rendőri intézkedést kértek; a rendőrök a négy fiatalkorú vádlottat egy budapesti szórakozóhelyen fogták el, ötödik, felnőttkorú társukat pedig annak budapesti otthonában.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség

csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyben, amely bűncselekmény a felnőttkorú vádlott esetében öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A fiatalkorú elkövetők tekintetében a kiszabható szabadságvesztés leghosszabb tartama öt év - illetve az elkövetéskor 13 éves terhelt vonatkozásában javítóintézeti nevelés.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
Kezd magára találni a forint

Kezd magára találni a forint

A hajnali órákban toltak egy szintet a forint euróval szembeni árfolyamán, melynek nyomán a kurzus a 394-es szintről a 396-os szint közelébe ugrott, majd legalább olyan gyorsan szúrt vissza a nyitószintig. Délelőtt viszont lassan tovább veszített értékéből a magyar deviza, de délután az euró dollárhoz képesti erősödését a forint is lekövette. Az izraeli válaszcsapás hírére a befektetők ismét kockázatkerülő üzemmódba kapcsoltak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×