eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Szigorít Velence, nem nyílhatnak újabb gyorsbüfék

Szigorít Velence, nem nyílhatnak újabb gyorsbüfék

Nem nyílhatnak újabb elviteles ételt árusító boltok Velencében - adta hírül a The Local hírportál. A döntés oka, hogy az utóbbi időben jócskán megszaporodtak az utcákat borító szeméthegyek.

„Akadnak turisták, akik azt hiszik, hogy bárhol ehetnek, és egyáltalán nem törődnek a város védelmével. Mivel Velence és a lagúnája is a világörökség részét képezik, meg kell akadályoznunk a tönkremenetelüket” – fogalmazott a javaslatot beterjesztő képviselőnő, Francesca da Villa.

A már működő, főként kebabot és pizzaszeleteket árusító gyorsbüfék természetesen mentességet élveznek a szabály alól, azonban olasz sajtóforrások szerint a közeljövőben rájuk is szigorítás vár. Egyedül a fagylaltárusok menekültek meg teljesen, ők akár újabb üzleteket is nyithatnak, hiszen az olaszok a hírhedt gelatóra is a kulturális örökség részeként tekintenek.

Szigorít Velence, nem nyílhatnak újabb gyorsbüfék

Velencének nem először okoznak fejtörést a sokszor udvariatlan és tömegekben érkező turisták. A helyiek tavaly nyáron „Menjetek haza, turisták, tönkreteszitek a várost!” feliratú szórólapokkal tömték meg az utcákat, illetve ugyancsak tavaly kerültek bevezetésre a velenceieket előnyben részesítő vízibuszok. Az olasz kulturális minisztérium a The Localnak elmondta: dolgoznak rajta, hogyan lehetne tehermentesíteni a turistákkal zsúfolt olasz városokat, köztük Velencét - idézte a Magyar Idők. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×