eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Velence karneválozik

Megkezdődött a karneváli szezon az olaszországi Velencében.

Az idei velencei karnevált a hagyományoknak megfelelően a Szent Márk térről indult vízi felvonulás nyitotta meg. A gondolákon jelmezesek, táncosok, akrobaták, tűznyelők parádéztak, a hajók felett hatalmas világító léggömbök lebegtek. A farsangkezdő vízi előadás témája a tenger, a szépség és a hiúság volt.

A hónap végéig tartó, a világ minden pontjáról tömegeket vonzó esemény első estéjének látványosságaira 50 ezren voltak kíváncsiak.

„Azért vagyunk itt, hogy egy kicsit kiengedjünk, jól érezzük magunkat, minden egyebet félretéve” - nyilatkozta egy maszkos karneválozó az Euronews összeállításában.

Velence karneválozik

A programok február 28-áig tartanak, a rendezvény főbb eseményei között lesz a legszebb velencei lány megválasztása, szombaton a Szent Márk téren lesz az úgynevezett Angyal repülése, vagyis amikor a harangtoronyról egy fiatal nőt eresztenek le köteleken.

A velencei karnevál hamvazószerda előtt két héttel kezdődik, és egy nappal az előtt ér véget. A karneválról az első írásos emlékek a XI. századból származnak – azóta él a hagyomány kisebb nagyobb szünetekkel –, a XVIII. században a nemesek kedvelt programja volt a tél végi kavalkád, amelyen csak a kiváltságosok viselhettek maszkokat.

Velence karneválozik

Az idei rendezvényeket kiemelt biztonsági intézkedések – beléptető kapuk, helikopteres és posztoló rendőrök tömegei – kísérik, a hónap végéig több mint félmillió embert várnak Velencébe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×