INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Elszállítják a Széll Kálmán téren talált robbanótestet

InfoRádió / MTI
Végeztek a munkával a Magyar Honvédség tűzszerészei a Széll Kálmán téren, ahol világháborús robbanótestet találtak kedd reggel. A területzárást, amely a metrómegállót és a Margit körút egy részét is érintette, feloldották - tájékoztatta a tűzszerész ezred kommunikációs altisztje az MTI-t kora délután.

Bátyi Edina hozzátette: egy 75 milliméteres német páncéltörő gránát került elő. A robbanótestet a honvédség központi gyűjtőhelyére szállítják.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) korábban azt közölte: a tér felújítási munkálatai során a Várfok utcai villamosvágányok közelében találták a robbanótestet. A robbanószerkezet hatástalanítása és elszállítása idejére egy területet lezártak, a gyalogosforgalmat terelték, s átmenetileg a 2-es metró sem állt meg a Széll Kálmán téri megállónál.

A területzárást mostanra feloldották. A BKK Facebook-oldalán azt írta: a 2-es metró ismét megáll a Széll Kálmán téren, a 4-es és a 6-os villamos is a végállomásig közlekedik. Az érintett autóbuszjáratok is az eredeti, illetve a teljes vonalon járnak.

A címlapról ajánljuk