eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ikreket szült a hetvenéves nő

Egy hetvenéves indiai nő ikreket hozott világra, és azt állítja, ezáltal ő a világ legidősebben szülő asszonya.

A hetvenéves Omkari Panwar a múlt hónapban császármetszéssel hozta világra ikreit, egy fiút és egy lányt.

Az indiai nő azt állítja, ezzel világrekordernek számít, ám ezt nehéz bizonyítani, ugyanis nincsen születési anyakönyvi kivonata, és nem is tudja, pontosan mikor született. A nő becslése szerint hetven éves, ugyanis úgy emlékszik: kilencéves volt, amikor a britek elhagyták Indiát.

A nyugdíjas nőn mesterséges megtermékenyítést szolgáló kezelést végeztek, hetvenhét éves férjének el kellett adnia értékeiket, ingatlanjukra pedig jelzálogot kellett bejegyeztetnie, hogy az eljárást ki tudja fizetni.

"Végre van egy fiunk, egy örökösünk. Most már boldog emberként és büszke apaként fogok meghalni" - mondta az apa, Charan Singh Panwar, akinek korábban két gyermeke és öt unokája született.

Az ikrek az egykilós súlyt sem érték el születésükkor, de az orvosok szerint életben maradnak.

Eddig a legidősebben szülő nő a román Adriana Iliescu volt, aki 66 évesen hozta világra gyermekét 2005-ben.

Címlapról ajánljuk
Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Bárki kiképezheti magát „emberihazugság-detektornak” vagy legalábbis megtanulhatja pontosabban észrevenni, ha valaki nem mondja el a teljes igazságot. Ezt állítják az amerikai FBI és más biztonsági szolgálatok szakértői, akik szaktudásukat különböző nagyvállalatoknak is felkínálták. Mire kell figyelni, hogy fülön csíphessük a füllentőt?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

Vannak egyszerű praktikák, amivel a mindennapokban is tehetünk a mentális egészségünkért – emelte ki cikkében a National Geographic a napokban ünnepelt Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A mentális állapotunk alapvetően befolyásolja munkahelyi teljesítményünket, különösen a Covid-járvány óta egyre többször bukkan fel a közbeszédben a kiégés fogalma, amikor a mentális kimerülés már fizikai tüneteket is okoz, és ennek a fordítottja is igaz, a munkánk jelentős hatással lehet a mentális egészségünkre. A tudományos lap 10 egyszerű trükköt mutat be, amivel viszonylag könnyen, pszichológus és hónapokig tartó sabbatical nélkül mi magunk is fenntarthatjuk a mentális egészségünket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×