eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Ruhakolleckció a poligámista szektától

Ruhakollekciót dobott piacra az a poligámiát hirdető szekta, amelynek farmját áprilisban rohanták le a hatóságok. Az akció során a rendőrök mintegy négyszáz gyereket vettek gondozásba, akik azóta visszatérhettek szüleikhez.

Saját gyermekruha-kollekciót dobott piacra a mormon egyházból kivált Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza nevű, poligámiát hirdető szekta, miután kiderült: sokan érdeklődnek tagjainak puritán viselete iránt.

A vallási csoport nőtagjai az első amerikai telepesekéhez hasonló egyszerű, magas nyakú, hosszú ujjú ruhákat, egyszerű blúzokat viselnek, hajukat pedig kontyba fogva hordják.

Amióta a hatóságok - többek között a rendőrség és a gyermekvédelem - közös akciója során behatoltak a szekta texasi farmjára, annak tagjai sokat szerepeltek a televízióban. Amíg az asszonyok az arról szóló döntést várták, visszakaphatják-e gyermekeiket, idejüket azzal töltötték, hogy ruhákat varrjanak a kicsiknek.

Az erről szóló hírek tovább növelték az érdeklődést a viselet iránt a szekta tagjait ért súlyos vádak ellenére is. A vallási csoport férfijai a gyanú szerint például egészen fiatal lányokat kényszerítettek arra, hogy összeházasodjanak velük.

Jó üzlet lehet

A gyerekek - a bíróság júniusi döntése alapján - végül visszatérhettek szüleikhez, a szekta pedig bejelentette: piacra dobja saját ruhakollekcióját, amelynek darabjait az asszonyok kézzel készítik. A kicsiknek való ruhákat a szekta honlapján keresztül lehet megrendelni.

Az oldalon közölt ismertető szerint a ruhadarabok megfelelnek a vallási csoport előírásainak, egyszerűek és ízlésesek, és mindegyiket örömmel és nagy gonddal készítették.

Bár a farm lerohanásakor senkit sem tartóztattak le a rendőrök, a csoport háza táján még mindig tart a vizsgálat.

A szekta legtöbb követője az Arizona állambeli Colorado Cityben, illetve a utah-i Hidale-ben él. Követői abban hisznek, hogy a férfiaknak legalább három nőt kell feleségül venniük, hogy a mennybe kerülhessenek, míg a nők számára ennek feltétele, hogy engedelmesek legyenek.

Címlapról ajánljuk
Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Bárki kiképezheti magát „emberihazugság-detektornak” vagy legalábbis megtanulhatja pontosabban észrevenni, ha valaki nem mondja el a teljes igazságot. Ezt állítják az amerikai FBI és más biztonsági szolgálatok szakértői, akik szaktudásukat különböző nagyvállalatoknak is felkínálták. Mire kell figyelni, hogy fülön csíphessük a füllentőt?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

Vannak egyszerű praktikák, amivel a mindennapokban is tehetünk a mentális egészségünkért – emelte ki cikkében a National Geographic a napokban ünnepelt Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A mentális állapotunk alapvetően befolyásolja munkahelyi teljesítményünket, különösen a Covid-járvány óta egyre többször bukkan fel a közbeszédben a kiégés fogalma, amikor a mentális kimerülés már fizikai tüneteket is okoz, és ennek a fordítottja is igaz, a munkánk jelentős hatással lehet a mentális egészségünkre. A tudományos lap 10 egyszerű trükköt mutat be, amivel viszonylag könnyen, pszichológus és hónapokig tartó sabbatical nélkül mi magunk is fenntarthatjuk a mentális egészségünket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×