eur:
396.49
usd:
360.05
bux:
71824.04
2024. szeptember 11. szerda Teodóra

Lebukott, mert bemutatott a traffipaxnak

Különleges motorja buktatta le a sebességmérőknek a 170 kilométer/órás sebességnél bemutogató brit férfit. A motoros, aki hivatásos buszsofőr, közölte: gyűlöli az út menti kamerákat.

A férfi tisztában volt azzal, hogy a kamerák látják, éppen ezért "mutatott be", amikor elszáguldott előttük.

Phillip Coffeyt öt alkalommal fotózta le ugyanaz a három kamera, amikor a férfi munkahelyére, az aylesburyi buszgarázsba, vagy onnan hazafelé tartott.

Mivel az arcát bukósisak takarta, BMW motorjának elején pedig nem volt rendszámtábla, azt remélte, nem kapják el.

Nem számított azonban a sértődött rendőrök kitartására, akik az országos regisztrációs adatbázisban kutattak utána. Kiderült: Bedfordshire-ben csupán három olyan motor van, mint az övé. A rendőrök végül a dzsekijéről tudták beazonosítani.

A 45 éves buszsofőrt ezen a héten állították bíróság elé, és a közlekedés többszöri veszélyeztetésével vádolták.

"Úgy döntött, hogy kikezd a rendszerrel, én pedig örülök, hogy azt mondhatom: vesztett" - közölte Phillip Coffeyval a bíró az első meghallgatáson.

"Sokszor csak a kamerák miatt gyorsítottam. Nem szeretem őket, nem szeretem, hogy használják ezeket a szerkezeteket az országban" - mondta a férfi, aki bevallotta: nem számított arra, hogy elkapják.

A bíróság felmentette a veszélyeztetés vádja alól, a gondatlan vezetés és gyorshajtás miatt azonban egy évre elvették a jogosítványát, és büntetésként összesen 1.500 fontot kell fizetnie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Trump: a migránsok kutyákat esznek; Harris: mindenki menjen Trump-gyűlésre

Már meghallgatható a Portfolio Checklist szerdai adása, melyben a magyar idő szerint szerda hajnalban rendezett amerikai elnökválasztási vitával foglalkoztunk. A műsor első részben a jelöltek vitán nyújtott teljesítményét értékeltük Szabó Ákossal, a Portfolio Globál rovatának elemzőjével. Az adás második részében pedig kifejezetten a vita gazdasági aspektusáról illetve Donald Trump és Kamala Harris gazdasággal kapcsolatban tett kijelentéseiről kérdeztük Halas Zoltánt, az OTP Alapkezelő portfóliómenedzserét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×