eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Újabb sztárműsorvezetőket büntetnek rasszizmusuk miatt

Két újabb rádiós műsorvezető vesztette el az állását a CBS-nél: művésznevükön JV és Elvis egy kínai származású étteremtulajdonost sértegetett egy élő adásban közvetített telefonhívás során. A csatorna korábban rasszista kijelentései miatt rúgta ki egyik legnagyobb sztárját, Don Imust.

Jeff Vandergift és Dan Lay "The Dog House with JV and Elvis" című műsorának sugárzását a New York Free FM felfüggesztette, mivel a két műsorvezető már-már rasszistának is nevezhető megjegyzéseket tett, amikor egy kínai étterembe telefonált.

Munkaadójuk, a CBS Radio kivette műsorukat a programból. Az eset néhány héttel azután történt, hogy a csatorna megvált egyik sztárműsorvezetőjétől, Don Imustól.

Perel a rasszista rádiós


A 67 éves rádiós népszerű reggeli műsorában "gyapjashajú ribancoknak" nevezte a Rutgers egyetem női kosárlabda-csapatának tagjait múlt héten.

A műsorvezetőt a társaság először csak felfüggesztette állásából, később azonban bejelentette, hogy elbocsátja Don Imust. A CBS elnöke, Leslie Moonves hangsúlyozta: undorítónak találta a műsorvezető szavait.

Don Imus többször is bocsánatot kért, utolsó műsorában pedig elismerte, hogy igazán buta kijelentést tett, azóta azonban úgy döntött, bepereli a csatornát, amiért egyoldalúan felbontotta a vele kötött szerződést.

Diadal

Azt egyelőre nem lehet tudni, elvesztik-e állásukat a most felfüggesztett műsorvezetők, a csatorna döntését azonban így is üdvözölte a kínai-amerikaiak szervezete.

"Ez győzelem, nem csak az ázsiai-amerikai, minden olyan közösség számára is, amely folyamatosan céltáblája volt a rasszista és szexista műsoroknak" - mondta a szervezet vezetője, Jeanette Wang.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×