eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda
Lázár János építési és közlekedési miniszter beszédet mond a Fidesz-KDNP országjáró fórumának ózdi állomásán, a Digitális Erőműben 2024. május 27-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Lázár János nemet mondott Magyar Péternek

Pedig már majdnem úgy tűnt, hogy lesz egy nyilvános vasútügyi beszélgetésük. "Reality igen, reality show nem".

Az építési és közlekedési miniszter nem kíván asszisztálni a Tisza Párt elnökének kampányához; ezt maga Lázár János közölte Facebook-oldalán kedden.

Tudatta: megtisztelő, hogy Magyar Péter alkalmasnak tartja arra, hogy a Tisza Párt kampányának egyik főszereplője és arca legyen, de "ismert politikai elköteleződése" miatt erre sem szándéka, sem lehetősége nincs.

A miniszter úgy fogalmazott: "reality igen, reality show nem".

Lázár János azt közölte, hogy az ellenzéki politikus által említett vasútvonalak problémáival mind a MÁV-csoport vezetése, mind pedig ő tisztában van.

Kiemelte, hogy ezeket a gondokat az új közlekedési kormányzat részéről senki nem elfedni vagy relativizálni akarja, hanem megoldani.

Az építési és közlekedési tárca vezetője reméli, hogy a Magyar Péter által eredetileg kért találkozó műfajának, körülményeinek mostani megváltoztatását nem azért javasolta, hogy azt el kelljen utasítania.

"Többet feltételeztem Önről annál, semmint hogy a találkozó létrejötte helyett annak elmaradására játsszon" - fogalmazott Lázár János, hozzáfűzve, hogy ha a Tisza Párt vezetőjét valóban érdekli, milyen helyzetben van a kötöttpályás közlekedés rendszerének egésze - beleértve a vasúttársaságot, a pályát, a járműállományt és a szolgáltatási portfóliót -, akkor továbbra is rendelkezésére áll, akár személyesen és a nyilvánosság biztosításával, akár Magyar Péter "social media" stábja jelenlétében is.

"A vasúti területekre való bejutását - beleértve akár Facebook-videók elkészítését is - természetesen a személyes találkozónk létrejöttétől, vagy meghiúsulásától függetlenül is segítem, lehetővé teszem" - írta Facebook-oldalán Lázár János.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×