eur:
398.22
usd:
372.03
bux:
0
2024. június 17. hétfő Alida, Laura
Nyitókép: Unsplash.com

Zivatarok miatt adtak ki riasztást az ország nagy részére

A meteorológiai szolgálat figyelmezetető előrejelzése szerint nagyobb számban a Dunántúlon és az északi, északkeleti vidékeken alakulhatnak ki zivatarok. Délután, kora este egy-egy cella a keleti határvidékre is besodródhat.

A zivatarokat átmeneti viharos széllökés (~70-90 km/h), helyenként felhőszakadás (25-35 mm-t meghaladó csapadékösszeg, főként északnyugaton az ismétlődő cellákból ennél több is), illetve jégeső (~1-2 cm) kísérheti. Éjszaka a zivatarok számossága jelentősen csökken, de néhol (főként a Dunántúlon) továbbra is előfordulhat dörgés, villámlás.

Vasárnap ismételten zivatarok kialakulására kell számítani, várhatóan a mainál kisebb számban és kisebb területet érintve. Előfordulásukra legnagyobb valószínűség a Nyugat- és Közép-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegység nyugati felében van. A cellákat intenzív csapadékhullás (10-20 mm), viharos széllökés (70-80 km/h) és jégeső (~1-2 cm) is kísérheti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Zöld átállás - Csak úgy záporoznak a fenntarthatósági fejlesztések az üzleti világból

Zöld átállás - Csak úgy záporoznak a fenntarthatósági fejlesztések az üzleti világból

Újabb és újabb zöld fejlesztésekről, beruházásokról, vagy a zöld átállást segítő partneri kapcsolatokról adnak hírt a vállalatok, egyesületek. A legfrissebb, pozitív vállalati eredményeket tartalmazó összefoglalónkban, május vége és június közepe között bejelentett eredményekből válogattunk néhányat: van köztük műanyag csomagolóanyagok kiváltása, karbonmenesítési ütemterv, illetve környezettudatos tanúsítványok is. A fenntarthatósági üzleti tervekkel és megvalósításukkal a Portfolio is foglalkozik a szeptember 4-i Sustainable World 2024 konferencián.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×