eur:
390.78
usd:
365.46
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nagy Virág átveszi az Év női felfedezettje díjat Török Gábortól, az MLSZ elnökségi tagjától a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) RangAdó Gáláján a Budapest Music Centerben 2018. június 3-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Török Gábor: alábecsültem Orbán Viktort

A politológus a Facebook-oldalán reagált arra, hogy a Fidesz-KDNP az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelöli köztársasági elnöknek.

Mint arról az Infostart is beszámolt, Kocsis Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője a közös frakcióülés után Balatonalmádiban jelentette be, hogy Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság jelenlegi elnökét jelölik Novák Katalin lemondása nyomán a köztársasági elnöki posztra.

Török Gábor a Facebookon reagálva még az ellenzéknek - amelynek pártjai egyebek mellett közölték, hogy nem vesznek részt a Fidesz "politikai cirkuszában" - is megfontolásra ajánlotta Sulyok Tamás államfőségének támogatását.

"Alábecsültem Orbán Viktort. Vagy a helyzet kritikusságát. A miniszterelnök eddigi négy választása közül messze a mai áll a legközelebb az alkotmány szelleméhez. Még inkább: ez a mai esélyes csak arra, hogy megfeleljen annak. Kevés rá az esély, de az ellenzéki pártok helyében megfontolnám, hogy támogassák Sulyok Tamást" - fogalmazott a politológus.

Az új államfőjelöltről Schiffer András is nyilatkozott az Inforádió Aréna c. műsorában:

Az új államfőjelölt - még az Alkotmánybíróság elnökeként - itt hallgatható meg:

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Elképesztő negatív áramár született Magyarországon, ami még komoly problémákhoz vezethet

Minden idők második legalacsonyabb áramára alakult ki ma a magyar áramtőzsdén a holnapi munkaszüneti napra mínusz 108,16 euró/megawattórás szinten, ami a 6000 MW feletti beépített naperőmű kapacitás, a napsütéses idő és a munkaszüneti nap kombinációja mellett született. Ez, és az elmúlt napokban kialakult mínusz 40-60 euró körüli napközbeni árszintek még komoly következményekkel járhatnak a naperőmű piac egyes szereplői, illetve az ipari energiafogyasztók számára is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×