eur:
393
usd:
366.79
bux:
66639.49
2024. április 25. csütörtök Márk
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Deutsch Tamást jelöli a Fidesz listavezetőnek a júniusi EP-választásra

A Fidesz az egyik alapító tagját, a jelenlegi EP-delegációvezetőt jelöli a párt listavezetőjének a június európai parlamenti választáson.

Deutsch Tamás lesz a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Az eredeti elképzelések szerint a pozíciót Varga Judit kapta volna, erről többször is nyilatkoztak a Fidesz vezető politikusai azután, hogy távozott az igazságügyi tárca éléről, de a kegyelmi ügyben érintett politikus a közelmúltban visszavonult a közélettől.

Így esett a kormánypártok választása a Fidesz egyik alapító tagjára. Deutsch Tamás vezeti jelenleg is a párt európai parlamenti delegációját. A most 57 éves, jogász végzettségű politikus már az 1990-es választáson bekerült az Országgyűlésbe, és egészen 2009-ig parlamenti képviselőként és frakcióvezető-helyettesként dolgozott, 2004 és 2006 között a ház egyik alelnöke is volt. 2009-ben azért mondott le a mandátumáról, mert bekerült az Európai Parlamentbe.

1993-ban a Fidesz egyik alelnökévé választották, tisztségét a párt 2003-as átalakításáig viselte, 2007 és 2009 között a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője volt. 2001 és 2004 között a párt budapesti elnöke, 2002 és 2003 között a Fővárosi közgyűlés tagja és a Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője volt.

Az első Fidesz-kormányban 1999-től ifjúsági és sportminiszterként dolgozott, több időszakban, és jelenleg is a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, a Sportegyesületek Országos Szövetségének és az MTK-nak is az elnöke.

Deutsch Tamás legutóbb idén január 22-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége, a beszélgetést itt újra megnézheti:

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×