eur:
391.07
usd:
367.04
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője felszólal az Európai Unió jövőjével kapcsolatosan képviselendő magyar álláspontról szóló vitában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 28-án.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Deutsch Tamást jelöli a Fidesz listavezetőnek a júniusi EP-választásra

A Fidesz az egyik alapító tagját, a jelenlegi EP-delegációvezetőt jelöli a párt listavezetőjének a június európai parlamenti választáson.

Deutsch Tamás lesz a Fidesz-KDNP európai parlamenti listavezetője – jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Az eredeti elképzelések szerint a pozíciót Varga Judit kapta volna, erről többször is nyilatkoztak a Fidesz vezető politikusai azután, hogy távozott az igazságügyi tárca éléről, de a kegyelmi ügyben érintett politikus a közelmúltban visszavonult a közélettől.

Így esett a kormánypártok választása a Fidesz egyik alapító tagjára. Deutsch Tamás vezeti jelenleg is a párt európai parlamenti delegációját. A most 57 éves, jogász végzettségű politikus már az 1990-es választáson bekerült az Országgyűlésbe, és egészen 2009-ig parlamenti képviselőként és frakcióvezető-helyettesként dolgozott, 2004 és 2006 között a ház egyik alelnöke is volt. 2009-ben azért mondott le a mandátumáról, mert bekerült az Európai Parlamentbe.

1993-ban a Fidesz egyik alelnökévé választották, tisztségét a párt 2003-as átalakításáig viselte, 2007 és 2009 között a Fidesz elnöki kabinetjének vezetője volt. 2001 és 2004 között a párt budapesti elnöke, 2002 és 2003 között a Fővárosi közgyűlés tagja és a Fidesz-MKDSZ-frakció vezetője volt.

Az első Fidesz-kormányban 1999-től ifjúsági és sportminiszterként dolgozott, több időszakban, és jelenleg is a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, a Sportegyesületek Országos Szövetségének és az MTK-nak is az elnöke.

Deutsch Tamás legutóbb idén január 22-én volt az InfoRádió Aréna című műsorának a vendége, a beszélgetést itt újra megnézheti:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

Jön a hét legfontosabb eseménye: ma eldőlhet, merre indulnak a piacok

A befektetők számára a mai lesz a hét legfontosabb napja, ugyanis ma tartja kamatdöntő ülését a Fed. A kamatok szinten tartása szinte biztosra vehető, kérdésből viszont van bőven. Hogyan reagál a jegybank az infláció visszapattanására? Hogyan értelmezi a zavaros reálgazdasági és munkaerőpiaci folyamatokat a jegybank? Mekkora az esélye a recessziónak? Kamatvágás vagy kamatemelés lesz a Fed következő lépése? Ezek a kérdések izgatják most a piacokat, és ha úgy érzik, hogy valamelyikre választ kapnak, a piaci mozgások garantáltak. Minden fél mondatnak jelentősége lesz a mai eseményen, amely után akár teljesen új narratíva is kialakulhat a világpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×