eur:
389.52
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Szörényi Péter/Infostart

Az Alkotmánybírósághoz fordulna az LMP az aligai magaspartért

A beadványhoz 50 képviselő aláírása szükséges; bíznak abban, hogy az ellenzéki pártok kivétel nélkül támogatni fogják beadványukat, mert "a magánérdek nem előzheti a közérdeket".

Az Alkotmánybírósághoz fordul az LMP, mert elfogadhatatlannak tartja a legújabb kormányrendelet-módosítást, amely az aligai magaspartot is érinti - közölte Szendefy Mária, a párt országos elnökségének tagja szombati online sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus azt mondta, "kikerült" egy kormányrendelet-módosítás a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásokról, ennek értelmében

az aligai magaspartra már nemcsak szállodát, de lakópartot is lehet építeni.

Kiemelte, hogy a beruházás szerintük veszélyeztetné a magaspart geológiai egységét, továbbá a módosítás ellentétes az eredeti 2006-os rendelkezéssel, az egészséges környezethez való joggal és a jogállamiság alapelvével is.

Szólt arról is, hogy a kikötőnél elbontották a köztulajdonban lévő földszárat, és az új felépítmény magántulajdonba kerül, a környező utakat már korábban kivették a közhasználatból.

Szendefy Mária közölte: egyértelmű, hogy a módosítással elsődlegesen a befektető érdeke érvényesül a társadalmi érdekekkel szemben, ezért az LMP - Magyarország Zöld Pártja az Alkotmánybírósághoz fordul, normakontrollt kezdeményez a kormányrendelet megtámadására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×