eur:
389.33
usd:
362.73
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
The classroom environment Prepared for students, Clean, neat, stimulating craving, Prepare to develop youth the future of the country.
Nyitókép: jittawit.21/Getty Images

Huszonegy iskola kap pénzt soron kívüli felújításra

Huszonegy iskola felújításához szükséges pénzt különít el a kormány a központi költségvetésből.

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 618 millió forintot kell ingatlan-állagmegóvási és - felújítási feladatokra költeni a központi költségvetésből. Az intézkedés indoklása szerint "egyes köznevelési intézmények biztonságos feladatellátása feltételeinek halaszthatatlan megteremtése érdekében" van szükség az átcsoportosításra.

A mellékelt felsorolásban huszonegy olyan általános- és középiskola szerepel, amelyeknél a jelek szerint valóban elemi problémák várnak megoldásra, például javításra szorul a fűtésrendszer vagy világítóberendezések, beázik a tető, cserélni kell az ereszt, áznak és penészednek a falak, átépítésre szorulnak a lépcsők.

A huszonegy intézményből tizenegy az érdi, öt pedig az egri tankerülethez tartozik.

Emellett hat további iskola hasonló felújításának előkészületeiről is döntött a kormány, erre egyelőre 93 millió forintot szánnak a 2024-es büdzséből. Az előkészítésért és a megvalósításért az előbbiektől eltérően nem az iskolákat fenntartó tankerületek, hanem az Építési és Közlekedési Minisztérium lesz felelős, viszont a létrejövő vagyonelemek a tankerület vagyonkezelésébe kerülnek majd.

A további feladatokat és a költségeket a miniszternek kell előterjesztenie a kormánynak, "a közbeszerzési eljárásokat követően azonnal".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×