eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: Infostart
Nyitókép: Infostart

"Zavarja egyesek kilátását a tóra" - újabb fakárosítás a Balatonnál

Újabb fakárosításs a Balatonnál, ezúttal Zamárdiban mérgeztek meg növényeket.

Ahogy arról az Infostarton az első között számoltunk be: a csopaki strandnál megmérgeztek egy legendás fát, a helyiek most próbálják megmenteni. Az árnyat adó fa, erre többen felhívták a figyelmet, az új luxusapartmanok közelében található.

Az ATV Híradója most arról számol be, hasonló hasonló eset történt Zamárdiban is. Ott 18 fa gyökeréhez önthettek gázolajat.

Az írják: ezen a környéken ez már a harmadik eset volt, hogy fiatal fákat tettek tönkre. A polgármester szerint elég könnyen beazonosítható az a kör, amelyiknek az érdeke, hogy ne nőjenek nagyra a fák, mert rontják a kilátást a tóra a nyaralójuk ablakából.

"Húsz évvel ezelőtt nem találkoztunk ilyen esetekkel, tehát ez mostanában szaporodott el. Nálunk két helyszín érintett és ez elkeserít. Egyértelműen a kilátást zavarja, ha felnőnek ezek a fák és vannak személyek, akik nem tudják ezt elviselni" - hangsúlyozta Csákovics Gyula polgármester.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy hétfőn, azaz ma ismeretlen tettes ellen feljelentést tesznek.

A helyiek szerint felháborító, ami történt. Ráadásul az is kiderült, hogy a Balaton partján nem egyedülálló esetről van szó.

(Fotónk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×