eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
fotó: csopaki polgármester Facebook-oldala

Megmérgezhették az egyik legszebb balatoni fát a csopaki strandnál

A csopaki strand keleti bejáratánál álló fán vették észre mérgezésre utaló nyomokat - erről Ambrus Tibor, Csopak polgármestere számolt be Facebook-oldalán.

A polgármester szenvedélyes bejegyzésben számolt be még szeptember végén a barbár tettről. Ambrus Tibor azt írja, hogy "újabb fa esett áldozatául annak az önző, senki és semmi más érdekeit nem tisztelő magatartásnak, ami a csopaki strand fáinak elpusztításában talál utat magának".

Majd úgy folytatja posztját: "felüti a fejét a gyanakvás, vajon ki tesz ilyet? A szomszédom? Mit lehet tenni ellene? Zárjuk be a strandot (amit nyilván nem teszünk meg) és büntessünk mindenkit, aki amúgy tisztelettel bánik az értékeinkkel, csak azért mert valaki visszaél a közösség bizalmával?"

Érdekesség, hogy a kommentek között valaki olyan fotót ad közre, amely arra utal, hogy az újonnan épült luxusapartmanok közelében történt a famérgezés.

A Turista magazin megkereste a polgármestert, aki arról beszélt, hogy a fa törzsébe gépi fúróval fúrt lyukakba valaki mérget fecskendezett és ezután már elkezdett rohadni körülöttük a fa kérge.

Azt is megígérte, hogy az önkormányzat munkatársai visszanézik a felvételeket. A csopaki strandon több mint harminc kamera működik, ám a tettes láthatólag „tanult” az előzőekből (akkor egy tölgyfába vágtak bele), és olyan helyről fúrta meg a fát, ami kevésbé jól látható a kamerákon.

Korábban sikerült megmenteni a legendás tölgyfát.

A polgármester végül feltesz egy költői kérdést: "Hogyan védekezhet egy falu közössége az ilyen alattomos, emberi és természeti környezetet rongáló viselkedés ellen?"

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×