eur:
380.28
usd:
351.6
bux:
58509.85
2023. december 4. hétfő Barbara, Borbála
fotó: csopaki polgármester Facebook-oldala

Megmérgezhették az egyik legszebb balatoni fát a csopaki strandnál

A csopaki strand keleti bejáratánál álló fán vették észre mérgezésre utaló nyomokat - erről Ambrus Tibor, Csopak polgármestere számolt be Facebook-oldalán.

A polgármester szenvedélyes bejegyzésben számolt be még szeptember végén a barbár tettről. Ambrus Tibor azt írja, hogy "újabb fa esett áldozatául annak az önző, senki és semmi más érdekeit nem tisztelő magatartásnak, ami a csopaki strand fáinak elpusztításában talál utat magának".

Majd úgy folytatja posztját: "felüti a fejét a gyanakvás, vajon ki tesz ilyet? A szomszédom? Mit lehet tenni ellene? Zárjuk be a strandot (amit nyilván nem teszünk meg) és büntessünk mindenkit, aki amúgy tisztelettel bánik az értékeinkkel, csak azért mert valaki visszaél a közösség bizalmával?"

Érdekesség, hogy a kommentek között valaki olyan fotót ad közre, amely arra utal, hogy az újonnan épült luxusapartmanok közelében történt a famérgezés.

A Turista magazin megkereste a polgármestert, aki arról beszélt, hogy a fa törzsébe gépi fúróval fúrt lyukakba valaki mérget fecskendezett és ezután már elkezdett rohadni körülöttük a fa kérge.

Azt is megígérte, hogy az önkormányzat munkatársai visszanézik a felvételeket. A csopaki strandon több mint harminc kamera működik, ám a tettes láthatólag „tanult” az előzőekből (akkor egy tölgyfába vágtak bele), és olyan helyről fúrta meg a fát, ami kevésbé jól látható a kamerákon.

Korábban sikerült megmenteni a legendás tölgyfát.

A polgármester végül feltesz egy költői kérdést: "Hogyan védekezhet egy falu közössége az ilyen alattomos, emberi és természeti környezetet rongáló viselkedés ellen?"

Címlapról ajánljuk
Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Nagy Márton: egyszerre lehet egyensúly és növekedés, ez most a cél

Rengeteg kérdést kell tisztázni, de az év végéig le szeretnénk zárni az adásvétel aláírását. A következő hetekben felszáll a füst – mondta az Budapest Airport küszöbön álló megvásárlásáról Nagy Márton az InfoRádió Aréna című műsorában. A gazdaságfejlesztési miniszter beszélt az inflációs várakozásokról, a fogyasztás fellendüléséről, a növekedési kilátásokról és az uniós pénzek nélküli működésről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.05. kedd, 18:00
Kunhalmi Ágnes
a Magyar Szocialista Párt társelnöke
Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban jön a pedagógusok béremelése, változhat a teljesítményértékelés

Januárban a minimálbéremeléshez képesti 10 százalékos emelésre számíthatnak a tanárok, felülvizsgálhatják a státusztörvény teljesítményértékelési rendszerét. A PISA-teszteken rossz eredményre számítanak a magyar diákoktól, melyet a koronavírus-járvány miatti nehézségeknek tulajdonítanak – többek között ezekről a témákról beszélt Pintér Sándor belügyminiszter a parlamenti meghallgatásán a Telex szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×