eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Judges gavel and Themis statue.
Nyitókép: Zolnierek/Getty Images

Ártatlannak vallotta magát az óvodás lányt buszban felejtő sofőr

Megkezdődött a tomajmonostorai buszos tragédia előkészítő ülése a Tiszafüredi Járásbíróságon, ahol T. István tagadta a bűnösségét.

A Blikk beszámolója szerint rezzenéstelen arccal, felszegett fejjel hallgatta az ügyészi vádiratot T. István, akit egy négyéves kislány tragikus halála miatt állítottak bíróság elé.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, a vádlott 2022. június 7-én, kedd reggel 7 óra 30 perckor Tiszaderzsen vette fel a kislányt az autóbuszra, hogy a tomajmonostorai óvodába vigye. A település általános iskolájánál az ott tanuló gyerekek leszálltak az autóbuszról, de a sofőr ezután nem állt meg az óvoda előtt, hanem a járművel – amelyen akkor már csak a négyéves kislány utazott – egy fedetlen parkolóba hajtott.

A sofőr reggel 8 óra körül leszállt a lezáratlan állapotban hagyott autóbuszról, anélkül, hogy előzőleg az utasteret kellő alapossággal átvizsgálta volna, így nem vette észre, hogy a gyerek még az utastérben van. Az autóbuszban napközben felforrósodott a levegő, a jármű levegőtlenné vált,

a zárt térben az óvodás kislány eszméletét vesztette.

Végül pénteken a kórházban életét vesztette.

T. István a bíró kérdésére azt mondta: nem vallja magát bűnösnek, így tárgyalást kell lefolytatni az ügyben – ha bűnösnek vallotta volna magát, az 57 esztendős kunhegyesi férfi ma fogházban letöltendő szabadságvesztést kaphatott volna az ügyészségi indítvány szerint foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vádja miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×