eur:
395.15
usd:
364.38
bux:
65503.44
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Fotó: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház

Majd a nézők belehelik a teret – ezt ajánlja a Nemzeti Művelődési Intézet

Fogyasztáscsökkentéssel kell ellensúlyoznunk az energiaválságot – áll a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai javaslatában.

A Nemzeti Művelődési Intézet a kulturális intézményeknek írt szakmai ajánlásában többek közt azt javasolja a fenntartónak, hogy lehetőség szerint szervezzenek telt házas programokat. Ezen programok alatt pedig a nézők által „termelt” hő a téli rendezvényeknél akkor segít, ha jól választják ki a termet. Az ilyen rendezvény esetén eleinte hűvös lesz, de azután a közönség „beleheli a teret”.

Ajánlják még, hogy az "irodai munkánál csökkentsük a mennyezetvilágítás használatát, helyettesítsük azt kisfogyasztású asztali lámpákkal, illetve IT-eszközeink, TV-paneljeink általában felülvilágítás nélkül is használhatók".

Fontosnak mondják, hogy képezni kell a munkatársakat, ezért szervezni ajánlott számukra az energiatakarékos működéssel, a nem energiahatékony szokások, rutinok kiküszöbölésével kapcsolatos

szemléletformáló belső képzést, tájékoztató előadást.

Adnak még más praktikus tanácsokat, például vastag függönyök formájában. Az írják: sötétedéstől, ha van, engedjük le a redőnyöket, vagy használjunk vastag, hőszigetelő függönyöket a termekben, irodákban elért hőfokok minél további megtartására.

Erre reagált az RTL Klub riportjában a budapesti Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház. „Amikor az önkormányzattal közösen döntést kell hoznunk az intézmény jövőjével kapcsolatban akkor nem fog segíteni, hogy

leheltessünk be a közönséggel

a telt házas színházi előadásokat” – mondta az intézmény vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×