INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

nemzeti művelődési intézet

energiahiány

takarékosság

Majd a nézők belehelik a teret – ezt ajánlja a Nemzeti Művelődési Intézet

Majd a nézők belehelik a teret – ezt ajánlja a Nemzeti Művelődési Intézet

Infostart

Fogyasztáscsökkentéssel kell ellensúlyoznunk az energiaválságot – áll a Nemzeti Művelődési Intézet szakmai javaslatában.

A Nemzeti Művelődési Intézet a kulturális intézményeknek írt szakmai ajánlásában többek közt azt javasolja a fenntartónak, hogy lehetőség szerint szervezzenek telt házas programokat. Ezen programok alatt pedig a nézők által „termelt” hő a téli rendezvényeknél akkor segít, ha jól választják ki a termet. Az ilyen rendezvény esetén eleinte hűvös lesz, de azután a közönség „beleheli a teret”.

Ajánlják még, hogy az "irodai munkánál csökkentsük a mennyezetvilágítás használatát, helyettesítsük azt kisfogyasztású asztali lámpákkal, illetve IT-eszközeink, TV-paneljeink általában felülvilágítás nélkül is használhatók".

Fontosnak mondják, hogy képezni kell a munkatársakat, ezért szervezni ajánlott számukra az energiatakarékos működéssel, a nem energiahatékony szokások, rutinok kiküszöbölésével kapcsolatos

szemléletformáló belső képzést, tájékoztató előadást.

Adnak még más praktikus tanácsokat, például vastag függönyök formájában. Az írják: sötétedéstől, ha van, engedjük le a redőnyöket, vagy használjunk vastag, hőszigetelő függönyöket a termekben, irodákban elért hőfokok minél további megtartására.

Erre reagált az RTL Klub riportjában a budapesti Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház. „Amikor az önkormányzattal közösen döntést kell hoznunk az intézmény jövőjével kapcsolatban akkor nem fog segíteni, hogy

leheltessünk be a közönséggel

a telt házas színházi előadásokat” – mondta az intézmény vezetője.

Nyitókép: Fotó: Csokonai Művelődési és Rendezvény Ház
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018