eur:
392.91
usd:
366.22
bux:
66549.71
2024. április 26. péntek Ervin
A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai a VII. kerületi Szövetség utca egyik lakóházánál 2016. október 28-án, miután bejelentés érkezett arról, hogy egy lakónál fegyvert vagy annak utánzatát látták. A TEK munkatársai az ingatlanban elfogtak két férfit, akiket átadtak a kerületi rendőrkapitányság beosztottjainak. Az elsődleges adatok szerint a férfiaknál airsoft-, vagyis szabadidős célú, műanyag golyót kilövő fegyver volt.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

A TEK szabadította ki, pedig csak hallucinálta, hogy meglőtték, most fizethet – videó

Vácon történt a képzeletbeli túszejtés. Drága mulatság lesz.

A váci rendőrök a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték egy túszejtéses, lőtt sérültes bejelentés alapján. Utóbb kiderült: a feltehetően kábítószert fogyasztott férfi hallucinált, se fogva tartás, se lövések – írja honlapján a rendőrség.

A 2022. szeptember 5-én 18 óra 18 perckor befutó segélyhívásra mérlegelés és késlekedés kizárásával pillanatok alatt beindult a gépezet. A bejelentő azért tárcsázta a 112-t, mert valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig otthonában vannak.

A Vác, Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet - lövedékálló mellényes rendőrök - lezárták és biztosították, a társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

E közben a lehetséges bűncselekmény helyszíneként pontosított lakás egyik szomszédos lakója a bejelentésben említett lövéseket nem erősítette meg, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el. A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, ez azonban nem akasztotta meg a rendőri intézkedéssorozatot. Nem volt ugyanis kellő mennyiségű és megalapozott információ, amely megcáfolta volna a bejelentés tartalmát. Mérlegelésre, az akció idő előtti lefújására lehetőség nem volt, a bejelentés fegyveres támadókról, lehetséges túszejtésről szólt, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt magukévá tették a lakást, ahol egy férfit találtak. Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem. Annál inkább

látszottak a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jelei, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit.

A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem e sérülései miatt vitte elsősorban kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak. A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell.

Nyitóképünk illusztráció

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Eljött az OTP nagy napja

Eljött az OTP nagy napja

Ma 10 órától tartja közgyűlését az OTP, ahol a részvényesek többek között döntenek az osztalékfizetésről és saját részvények visszavásárlásáról. A rendezvényen beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A Portfolio az esemény helyszínéről tudósít.  A hazai részvénypiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. A rendezvényen részt vesz többek között Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Jelentkezni és regisztrálni itt lehet, a program itt olvasható, az előadóink listája itt található.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×