eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKK

Több fokozatban újraindul az M3-as metró a déli szakaszon

Előtte négy napig az északi szakaszon is pótlóbusz fog közlekedni. Az augusztus 20-i hétvégén is változik a közlekedési rend.

A Budapesti Közlekedési Központ arra kér mindenkit, hogy indulás előtt tájékozdójon az aktuális közlekedési helyzetről, ehhez a BudapestGo applikáció is használható.

Augusztus 15-től újra jár a metró a déli szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, közölte a BKK. A Kálvin tértől továbbra is metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg, a tér környéke az M30-as állomáspótló busszal, illetve alternatív járatokkal közelíthető meg.

Ezt megelőzőleg, illetve ezzel egyidejűleg – augusztus 13-16. között – 4 napon át pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az újpesti szakaszon is.

Változások augusztus 17-ig

Augusztus 15-től újra közlekedik az M3-as metró a déli szakaszon, Kálvin tér és Kőbánya-Kispest között, de a Nagyvárad téren nem állnak meg a szerelvények. A Kálvin tértől Újpest felé pótlóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog közelíthető meg.

Augusztus 13. és 16. között – 4 napon át – pótlóbusz jár az M3-as metró helyett az északi, újpesti szakaszon is, Újpest-központig.

Augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap nem jár a metró a teljes vonalon, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni.

Augusztus 15-én és 16-án, hétfőn és kedden a szerelvények egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között járnak, de a Nagyvárad téren nem állnak meg. A Kálvin tér és Újpest-központ között az M3-as metrópótló busz közlekedik, a Nagyvárad tér az M30-as állomáspótló busszal, valamint alternatív járatokkal érhető el.

Augusztus 17-től már egyszerűbb lesz

Hétköznap napközben ismét két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as, a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad téren – az állomás átépítése miatt – a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között közlekedő szerelvények nem állnak meg. A tér környéke a Népligettől induló M30-as állomáspótló busszal, illetve a belváros, illetve a Keleti pályaudvar felől a 2M és 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől gyalog, vagy MOL Bubival közelíthető meg.

Továbbra is közlekednek az észak-pesti és dél-pesti térségből a metrót elkerülő, alternatív eljutást biztosító járatok.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×