eur:
395.91
usd:
366.9
bux:
65670.44
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: BKV

Ha romlik az üzemanyaghelyzet, akkor a BKV-buszok is a benzinkutakra mennek

Hiába nagyfogyasztó a BKV, mégis csak piaci áron kapja a gázolajat. A havi több százmillió forintos veszteség miatt azt fontolgatja a társaság, hogy a buszokat is a városi benzinkutakon tankolja majd – mondta Bolla Tibor vezérigazgató.

A BKV-ra is rossz hatással van az üzemanyagpiacon kialakult helyzet, amely miatt akár több százmillió forintos vesztesége is lehet a társaságnak – mondta Bolla Tibor vezérigazgató. A cégvezető elmondta, hogy a BKV-ra a nagykereskedelmi ár vonatkozik, hét forint kedvezménnyel kapják az üzemanyagot, és egyre nagyon a különbség a benzinkutakon rögzített 480 forintos árhoz képest.

"Péntektől 527 forint plusz áfa, tehát 600 forint felett fogjuk kapni az üzemanyag literjét a Moltól, nekünk nagyjából kétmillió liter havi felhasználásunk van, ha azt nézzük, hogy ez 150-180 forint többlet, mint a kiskereskedelmi ár, akkor látható, hogy ez több százmillió forint plusz kiadás a BKV-nak havonta" – mondta a vezérigazgató.

Bolla Tibor kitért arra is, ha a helyzet tovább romlik, akkor akár a buszok is a benzinkutakra mehetnek üzemanyagért, de hozzátette, ez egy nagyon nehéz logisztikai folyamat, mert több száz buszba kell kétmillió liter üzemanyagot betölteni, ehhez sorban állni, ez felborítja a menetrendet.

"Ha ez az olló nem változik, vagy tovább nyílik, akkor mérlegeljük annak a lehetőségét, hogy

a flotta egy részét esetlegesen az olcsóbb kutakon tankoljuk meg.

Ha éves szinten nézzük, akkor több milliárd forint a különbség, ez nem maradhat sokáig fent" – jelentette ki.

A vezérigazgató kiemelte, hogy a Mollal is tárgyalnak a kialakult árakról, a BKV azt szeretné elérni, hogy ne kapja drágábban az üzemanyagot, mint akik az egyéb kutakon tankolnak.

"Mi nagyfogyasztók vagyunk, eddig olcsóbban kaptuk az üzemanyagot, mint a kiskereskedelmi fogyasztók, mivel több millió litert vásároltunk, jelen pillanatban ez megfordult, hiába vagyunk nagyfogyasztók, drágábban kapjuk az üzemanyagot" – mondta Bolla Tibor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×