eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Utas száll fel egy autóbusz első ajtaján a BKK a Keleti pályaudvari megállójában 2020. június 15-én. Reggeltől újra nyitják az első ajtót a fővárosi buszok és trolik, visszaállt az első ajtós felszállási rend, amelyet korábban a koronavírus-járvány miatt szüntettek meg.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Talán már észre sem vesszük, mennyire kényelmesen tömegközlekedünk Budapesten

Az elmúlt években folyamatosan bővült az alacsony padlós járművek száma, így jelenleg a buszok 94, a trolibuszok 70 százaléka alacsony padlós – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a fogyatékossággal élő emberek világnapja alkalmából.

A közlemény szerint a közlekedési társaság az elmúlt években több lépést is tett azért, hogy a közösségi közlekedés mindenkinek elérhetővé váljon: folyamatos a megállóhelyek akadálymentesítése; jelenleg például az 50-es villamos vonalán történnek ilyen fejlesztések és a megújuló Blaha Lujza téren is, ahol olyan felszíni gyalogátkelőhelyeket hoznak létre, amelyek hangjelzéssel segítik majd a látássérültek közlekedését.

A társaság célja, hogy a fővárosban közlekedő autóbuszok és trolibuszok mindegyike alacsony padlós legyen, és minél több szolgáltatás mindenkinek egyenlő eséllyel hozzáférhetővé váljon, és senki ne érezze úgy, hogy speciális igénye vagy helyzete miatt nehezebb közlekednie.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×