eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A Moderna amerikai biotechnológiai cég koronavírus elleni vakcinája Gaszner András háziorvos kecskeméti rendelőjében az oltás napján, 2021. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Harmadik oltás - Mindenkinek levelet ír a kormány

"Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen."

E-mailben biztatja az embereket a kormány a harmadik oltás felvételére - tájékoztatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) pénteken az MTI-t.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közleményben azt írta, hogy az oltási programmal kapcsolatban több millió magyar embernek juttatják el a kabinet felhívását, amelyben a harmadik oltás felvételére biztatják a korábban beoltottakat.

Az e-mailben felhívják az oltottak figyelmét, hogy a védőoltás után kialakuló védettség néhány hónap elteltével gyengülhet. "Ez minden vakcinára igaz" - emelte ki az államtitkár, megjegyezve: ezért a régebben oltottak számára is kiemelten fontos az ismétlő oltás.

Dömötör Csaba emlékeztetett arra, hogy Magyarország az elsők között tette lehetővé a harmadik oltás felvételét és az eddig beoltott 5 millió 950 ezer emberből 1 millió 191 ezren már fel is vették azt. "Ők jelentősen védettebbek a betegség súlyos lefolyása ellen" - szögezte le.

Azt javasolják, hogy aki elmúlt 18 éves és már több mint 4 hónapja vette fel korábbi oltását, jelentkezzen az ismétlő harmadik oltásra is. Ennek beadását a háziorvostól lehet kérni, emellett az interneten, a www.eeszt.gov.hu/hu/web/guest/covid-oltas-idopontfoglalas oldalon is lehet időpontot foglalni valamely kórházi oltópontra.

A kormány arra is felhívja a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak - írta az államtitkár, hozzátéve: őket arra kérik, hogy "saját életük és egészségük védelme érdekében mielőbb vegyék fel az oltást".

Továbbra is az oltás jelenti a legerősebb védelmet a vírus ellen - hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×