eur:
394.74
usd:
370.78
bux:
65491.46
2024. április 19. péntek Emma
Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én.
Nyitókép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Márki-Zay Péter lemondását kéri a hódmezővásárhelyi Fidesz

Az ellenzéki előválasztás eredményét látva szerintük eldőlt, hogy a polgármester a város helyett az országos politikát választotta.

Hétfői közleményük szerint miután vasárnap este nyilvánvalóvá vált, hogy Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányba kezd, kezdeményezik, hogy mondjon le a polgármesteri tisztségéről, adja át a város vezetését ideiglenesen - az általa utódként megnevezett - Szabó János alpolgármesternek, és írjanak ki időközi polgármester-választást 2022 áprilisára.

Azt írták, hogy immár egyértelmű, hogy Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely helyett az országos politikát választotta. A Fidesz helyi csoportja ezt tiszteletben tartja, és jó egészséget kíván a politikusnak a további küzdelmeihez. Nem lehet azonban, hogy a városnak újabb fél évig ne legyen polgármestere, a lemondással elkerülhetővé válik, hogy Hódmezővásárhely továbbra is Márki-Zay Péter és az országos politika túsza legyen.

"Amennyiben valóban fontos Márki-Zay számára Hódmezővásárhely, amennyiben valóban szereti ezt a várost, lemond. Nem lehet ugyanis egyszerre két feladatot is ellátni: várost vezetni és országos politikai kampányt folytatni, különösen akkor, ha valaki hat párt érdekeit és céljait akarja összeegyeztetni" - áll a közleményben, amelyben a Fidesz hozzáteszi: a lemondás korrekt és tisztességes lépés, ami a város érdekeit szolgálja. Lázár János is így tett, amikor tíz évvel ezelőtt az országos politika első vonalába lépett - emlékeztettek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×