INFORÁDIÓ
2021. augusztus 2. hétfő
Lehel

m0-ás autóút

háros duna-híd

felújítás

torlódás

Az M0 autópálya déli szektorának bővítéséhez épült új, 770 méter hosszú hárosi Duna-híd próbaterhelés előtt 2013. június 4-én. Amennyiben a próbaterhelés során mért adatok egyeznek a számítottakkal, akkor az M6 autópálya és az 51-es számú főút közötti 11 kilométer hosszú szakaszon legkésőbb július végén megindulhat a forgalom.

Tanév kezdetéig maradhatnak Budapesten a dugók

InfoRádió

Elengedhetelen az M0-ás hárosi Duna-hídjának felújítás miatti lezárása: a konstrukciós hibák kijavításával egy időben számos budapesti felújítás zajlik, így nehéz lesz a fővárosban közlekedni egész nyáron.

Az M0-ás hárosi híd felújítása fokozza a torlódásokat a belvárosban, mivel a többnyire a déli körgyűrűn autózók inkább a Duna-hidakon kelnek át, mondta el az InfoRádiónak Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke.

"Nemcsak az M0-áson közlekedők lehetőségeit befolyásolja a felújítás, hanem egész Budapestét: ha az M0-ás hídon ellehetetlenül vagy nagyon lelassul az áthaladás, az értelemszerűen befelé nyomja a forgalmat a városba. Így déli hidaink, a Rákóczi- és Petőfi-híd forgalmán érzékelhető, ha valami baj van az M0-áson" - fogalmazott a kabinetfőnök, hozzátéve, hogy nem először fordulnak elő a nem megfelelő kivitelezésből fakadó utólagos munkálatok a hídon, amelyek forgalomkorlátozással járnak. Emiatt hatalmas torlódások alakulnak ki a hídon, tovább rontva a város közlekedését. Ez összeadódik azoknak a fontos budapesti fejlesztéseknek az elvégzésével járó forgalmi helyzetekkel, amelyek Balogh Samu elmondása szerint már nem várhattak tovább.

A projektért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közlése szerint

június 16-tól egészen augusztus végéig teljes szélességében le lesz zárva az M0-ás autóút hárosi Duna-hídjának M1-es autópálya felé vezető hídja.

A nyári forgalomkorlátozás elengedhetetlen, a szerkezetet ugyanis hidraulikusan megemelik a munkálatok előírt technológiának megfelelő elvégzésének érdekében, majd ideiglenes támaszokra helyezik. Így tudnak majd dolgozni a 2018-2020-as rekonstrukció hibáinak kijavításán.

Balogh Samu reméli, az iskolakezdés idején már nem okoz majd fennakadást ez a folyamat a belvárosi közlekedésben. A munkálatok keretében új hídsarukat építenek be, de még ezelőtt meg kell erősíteni az acélszerkezetet. Az egyedi szerkezetek gyártása már elindult, de hetekbe telik, az első saruk beérezése augusztusban történhet meg. Várhatóan szeptember elsejétől megszűnik a forgalomterelés, tanévkezdetre a híd északi oldala birtokba vehető. Az összes saru cseréjéhez a híd felszerkezetét még az idei évben többször meg kell emelni, majd vissza kell helyezni. Szeptembertől decemberig hétvégente az északi pálya hídján 1-2 órán át tartó eseti forgalomkorlátozásra kell számítani.

Nyitókép: MTI Fotó: Sóki Tamás

Kapcsolódó hang

Nehezebb közlekedés az M0-ás hídjának felújítása miatt
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018