eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Maruzsa Zoltán, az Oktatási Hivatal elnöke a felsőoktatási felvételi ponthatárokról tartott sajtótájékoztatón a hivatalban 2016. július 27-én.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Bejelentetést tett a kormány az iskolai újranyitással kapcsolatban

Maruzsa Zoltán közlésekor érintette az érettségi ügyét és a tanévzárást is.

Nem rontott a diákok teljesítményén a digitális oktatás Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár szerint. A Magyar Nemzetnek adott interjújában elmondta, az eredmények a járvány előtti szinten vannak.

Arról is beszélt, hogy koránt sincs kőbe vésve az április 7-ei nyitás - "ahhoz kell némi optimizmus" -, de a tanév végét már biztosan jelenléti formában töltik a tanulók.

Úgy érzi, "ostrom alatt állnak" érettségiügyben, de nehezen engedné el a szóbeli érettségiket, hisz az egyenlőtlenséget teremtene abban, hogy valaki szóban jobb, mint írásban - például a nyelveknél.

"Tavaly is csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik,

de azután kimondottan sok kérést kaptunk, hogy szeretnének szóban javítani, és engedjük őket vizsgázni" - emlékeztetett.

Tisztázta, az érettségi megszervezését "kizárólag a járványhelyzet fogja meghatározni".

Nagy fejlődést lát egyébként a digitális oktatás szervezése és tartalma terén, és a pedagógusok is sokat fejlődtek, "az ő elköteleződésük nélkül" nehezebb lenne a helyzet.

Ígérte,

a járvány után a "karanténkárokat" a kormány fel fogja mérni.

Arra is rámutatott, nem sok szülő él egyelőre az iskolai, óvodai gyermekfelügyelet lehetőségével, ezért nem kell sok tanárt, kollégiumi nevelőt bevonni ebbe a feladatba.

Folyamatosan bővül közben az okostankönyvek köre, a 2., 6. és 10. évfolyamosok számára március végére már online elérhetők lesznek a szeptemberi tankönyvek prototípusai.

Maruzsa Zoltán múlt héten volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége. Az interjúból készült cikket ide kattintva elolvashatja, vagy meg is hallgathatja a beszélgetést.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×