eur:
393.09
usd:
366.48
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: MKIK

Így nyithatnak ki az iskolák áprilisban

Az dönt az április 12-ei és 19-ei nyitási időpont mellett, hogy be van-e oltva 2,5 millió ember Magyarországon legalább egyszer.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár bejelentésével összhangban a Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szavaiból is kiderült csütörtökön, hogy biztosan jelenléti oktatással fejeződik be a tanév, sőt a húsvét utáni csonka hetet követően már mehetnek is vissza a gyerekek az óvódába, iskolába - legfeljebb egy héttel később.

Ennek feltétele viszont, hogy

a nyitásig be legyenek oltva legalább egyszer a tanárok és az óvónők

- még a bölcsődei dolgozók is - akiket Gulyás Gergely vakcinaregisztrációra kért, hisz az oltás önkéntes marad. A technikai részletekről az operatív törzs dönt.

A bejelentés szó szerint úgy hangzott, hogy "ha a 2,5 milliót eléri az oltottak száma, akkor egy héten belül kinyitnak az iskolák, a döntés vonatkozik a középiskolákra, óvodákra is".

Mire alapozhat a kormány? Gulyás Gergely csütörtöki szavai szerint "okkal lehet bízni abban", hogy a korábbiaknál több vakcina jön, és kiszámíthatóbb módon érkezik.

A gimnazisták tavaly november eleje óta ülnek otthon,

az általános iskolások "csak" két hete.

Az egyetemi élet visszaállásáról a tájékoztatón nem esett szó.

A köznevelés és felsőoktatás képzésein 1,8 millióan tanulnak összesen. Ebből az általános iskolában tanulók száma jelenleg 720,3 ezer fő. Középiskolában 410,8 ezren tanulnak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×