eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Orbán Viktor új bejelentéseket tett

Meghosszabbodik a hitelmoratórium, felújítási támogatást kapnak a családok, bérátvállalás és települési támogatás is jön.

Új bejelentéseket tett Orbán Viktor miniszterelnök a gazdaságvédelem területét érintően.

Négy döntést hoztak a közlés alapján:

  • a hitelmoratórium meghosszabbodik július 1-jéig (automatikusan)
  • a bezárásra kényszerült vállalkozások bérköltségeit 2/3 részt átvállalja a kormány, járulékot nem kell fizetniük (vendéglátóhelyek, szállodák, idegenforgalmi cégek, buszos vállalkozások)
  • kis- és középvállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója felére csökken, 25 ezer fő alatti települések automatikusan állami támogatást kapnak, a nagyobb városok helyzetét a kormány egyenként tekinti át
  • a gyereket nevelő, váró családokat 6 millió forintig kedvezményes, maximum 3 százalékos kamatozású, lakásfelújítási hitellel segítjük. Ennek a fele a felújítás végén támogatássá minősül át.

A kormányfő bejelentéséről készült videó alább megtekinthető.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×