INFORÁDIÓ
2021. március 7. vasárnap
Tamás

szabad városok szövetsége

iparűzési adó

karácsony gergely

koronavírus-járvány

Nemzeti színű díszkivilágítás a fővárosi Lánchídon 2020. március 14-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja előtti este.

Szenteste előtt tiltakozásként sötétségbe borulnak az ellenzéki városok

Infostart

A Szabad Városok Szövetsége közleményében ellenzéki irányítású városok fogalmazták meg tiltakozásukat Városaink kifosztása nem kormányzás! címmel.

„A magyar miniszterelnök a bajba jutottak megsegítése helyett kivégzi a magyar önkormányzatokat – írja a közlemény az ipariűzési adó lecsökkentéséről. – Az iparűzési adó megfelezésének semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, annak csakis a Fidesz hatalmi politikájához van köze.

Ebből a bevételből az önkormányzatok szerte az országban a mindenkinek járó közszolgáltatásokat biztosítják, a helyi tömegközlekedést, a szemétszállítást, utak karbantartását, közvilágítást, zöldfelületek kezelését, ebből fizetnek szociális támogatásokat, finanszíroznak színházakat, kulturális és sporttevékenységet. Ezen feladatok ellátása a miniszterelnök döntése miatt veszélybe került. A 25 ezer főnél nagyobb településeknek ígért egyedi kompenzációt Orbán Viktor kénye-kedve szerint, politikai alapon fogja osztani a kormány.”

Közös kiállás a sötét időket idéző, sötét szándékból hozott döntés ellen. #Budapest Közzétette: Karácsony Gergely2020. december 20., vasárnap

A Karácsony Gergely főpolgármester által a Facebookon megosztott közlemény azzal folytatódik, hogy „azokat a magyar önkormányzatokat, amelyek meg akarják védeni a polgáraiknak nyújtott közszolgáltatásaikat és saját cselekvőképességüket, közös tiltakozásra hívunk. Közösen kell fellépnünk a sötét időket idéző, sötét szándékok miatt meghozott kormánydöntés ellen. A csatlakozó önkormányzatok tiltakozásuk jeléül, a közszolgáltatások védelmében

december 23-án 19 órától egy estére lekapcsolják településeiken a díszkivilágításokat.

Ezzel fel kívánjuk hívni a településeinken élő polgárok figyelmét az önkormányzatok által biztosított közszolgáltatások fontosságára. Nyomatékosítani kívánjuk követelésünket, hogy a kormány vonja vissza az iparűzési adó megfelezéséről szóló, az önkormányzatok kivégzését jelentő döntését.”

Nyitókép: Nemzeti színű díszkivilágítás a fővárosi Lánchídon 2020. március 14-én, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléknapja előtti este. MTI/Lakatos Péter
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018