INFORÁDIÓ 
2021. január 26. kedd
Paula, Vanda

karácsony gergely

orbán viktor

iparűzési adó

Karácsony Gergely Orbán Viktornak: Hát akkor ez kész, ennyi volt 

Karácsony Gergely Orbán Viktornak: "Hát akkor ez kész, ennyi volt" 

Infostart

Az iparűzési adó szombaton bejelentett megfelezése szerinte "nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti".

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzéssel reagált Orbán Viktor szombati bejelentéseire, amelyekkel kibővítette a járványhelyzetben szükségessé vált gazdaságvédelmi akciótervet.

"Hát akkor ez kész, ennyi volt" - kezdte bejegyzését. Szerinte "Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését".

Megfogalmazása szerint az iparűzési adó harminc évig volt az önkormányzatok által végzett közszolgáltatások legfontosabb alapja.

"A megfelezése nem kezeli, hanem mélyíti a válságot. A vállalkozásoknak ez nem jelent érdemi segítséget, hiszen az adó mértéke meglehetősen alacsony és egyébként is bevétel alapján kell fizetni: aki bajban van, eleve kevesebbet fizet."

Ennek a miniszterelnöki bejelentésnek szerinte semmi köze a gazdasági válság kezeléséhez, "sok települést küld padlóra, taszít kilátástalan helyzetbe, veszélyezteti a közszolgáltatások ellátását".

"A veszteségben osztozik Budapest is, a Fővárosi Önkormányzat számára ez nagyjából egy Lánchíd árának elvételét jelenti, akkora kiesést, amennyiből a közvilágítást, a köztisztaságot és a zöldfelületek fenntartását fizetjük."

Szerinte ennek a felelőtlen kormánypolitikának a társadalmi, gazdasági és politikai következményei beláthatatlanok.

"Az önkormányzatok összefogása, közös fellépése, a választóink bevonása ebbe a küzdelembe elkerülhetetlen. Mert a városok kifosztása nem kormányzás!" - zárta szavait.

Hát akkor ez kész, ennyi volt. Orbán Viktor ma bejelentette a magyar önkormányzatiság kivégzését. Az... Közzétette: Karácsony Gergely2020. december 19., szombat

Nyitókép: Facebook/Karácsony Gergely
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018