INFORÁDIÓ
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc

lakásfelújítás

ingatlan

korszerűsítés

Százezer lakás felújításának adhat lökést az új lehetőség

Százezer lakás felújításának adhat lökést az új lehetőség

Az ingatlan.com 400 ezres hirdetésállományának 18 százalékához a vásárlás után azonnal hozzá kell nyúlni, de más jelek is vannak arra, hogy nem hiába kezdeményezte a kormány a 10 éves futamidejű hitelprogramot, ami a családoknak 50 százalékos támogatássá válik.

Akár százezer lakás felújítását is elvégezhetik a nemrég bejelentett lakásfelújítási hitel segítségével 2021-ben és 2022-ben az ingatlan.com és a money.hu közös felmérése szerint.

Az ingatlan.com vezető elemzője az InfoRádióban elmondta, hogy a január 1-jétől induló állami lakásfelújítási programban a jogosultak támogatott kedvezményes hitelből is finanszírozhatják a korszerűsítést.

"Alapvető változásokat hozhat a program, egyrészt mert új eleme a családtámogatási rendszernek, ilyenre nem nagyon volt példa, és főleg azért nem, mert

viszonylag nagylelkű a támogatás, mert akár 3 millió forintos vissza nem térítendő részt is ad az állam a felújítandó lakások után.

És a napokban bejelentett új elem, mely szerint már a támogatás és a felújítás előtt kedvezményes hitelhez lehet jutni, még olajozottabbá teheti a munkákat" - magyarázta az InfoRádiónak Balogh László, utalva arra, hogy a felújítás kezdetén 6 millió forintos segítséghez lehet jutni, ami 10 évre 3 százalékos hitelként indul, de a felújítás befejezésekor a fele támogatássá válik.

Úgy látja, a hazai ingatlanállomány nincs túl jó minőségi állapotban, ezt jól szemlélteti az az adat, hogy az ingatlan.com több mint 400 ezer hirdetésében 18 százalék volt az, amit a tulajdonosok felújítandónak vagy közepes állapotúnak jelöltek meg. Ráadásul az energetikailag besorolt ingatlanok 40 százaléka átlagos volt vagy annál rosszabb minősítésű.

A hazai ingatlanállomány mintegy 4 milliós.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Lakásfelújítási program - 100 ezer lakás újulhat meg
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018