eur:
392.16
usd:
366.78
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A kormany.hu által közreadott fotó a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház COVID osztályán készült Kistarcsán 2020 április 30-án, az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

25 kórházban oltják majd be az egészségügyi dolgozókat

A koronavírus elleni védőoltásokra felkészülés első állomásaként kijelölték azokat a kórházakat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása - közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Minden megyében lesz erre a célra kijelölt oltópont, és egy kórház 4-6 oltópontot is kialakít majd.

  • Budapesten a Honvédkórházat, a Dél-pesti Centrumkórházat, a Szent János és a Szent Imre Kórházat, a Korányi Pulmonológiai Intézetet és a Semmelweis Egyetemet,
  • vidéken a megyei központi kórházakat,
  • Pest megyében pedig a Flór Ferenc Kórházat jelölték ki oltópontnak.

A kijelölt kórházaknak az oltásra külön helyiségeket kell kijelölniük, kötelesek biztosítani az online és telefonos bejelentkezési lehetőséget az oltásra jelentkező egészségügyi dolgozóknak, az elvégzett oltásokról nyilvántartást kell vezetniük, az átoltott embereknek pedig oltási igazolást kell adniuk.

Az oltópontok kijelölésére azért van szükség, hogy az egészségügyi intézmények időben fel tudjanak készülni arra, ha megérkezik Magyarországra a megfelelő és engedélyezett vakcina. A kijelölt kórházakban a vakcina tárolására a hűtési feltételek adottak - közölték.

Az oltási terv szerint az egészségügyi dolgozókkal kezdődik majd a védőoltás, amely számukra is önkéntes.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×