INFORÁDIÓ
2021. május 9. vasárnap
Gergely

papír

vajda attila

ellátás

koronavírus

szakképzés

papíripar

Alappapírtekercsek a Vajda Papír Kft. budapesti gyárában 2017. június 12-én.

Az önellátás érdekében kezd beruházásba az ország legnagyobb papíripari vállata

InfoRádió

Tíz év után újraindul a papíripari szakképzés. A tanrend és oktatási anyag kidolgozásában a legnagyobb magyar papíripari vállalat is részt vett. A Vajda Papír Kft. fogja biztosítani a gyakorlati képzés helyszínét is.

A papíripari szakképzés előkészítése már két éve tart, de a koronavírus-járvány még inkább rávilágított ennek fontosságra, ugyanis az alapvető szükségleteket kielégítő termékeket célszerű itthon előállítani, hogy a külföldi kitettség ne okozhasson ellátásbeli problémákat.

Vajda Attila, a Vajda Papír ügyvezető igazgatója szerint 20 éves vállalatként rendelkezésükre áll a szükséges oktatási tudásalap, hogy egy, a közelükben lévő iskolával karöltve, elindítsák a programot, mert tíz éve nincs szakmai képzés Magyarországon. Az alapos előkészítés után a 2021/2022-es tanévben el is indulhat az oktatás a dunaújvárosi Lorántffy Szakképző Centrumban.

Vajda Attila elmondta, egy rövid időszakra koncentrálódó magas igény az ellátási láncban zavart okozhat, ezért osztják a kormány azon törekvését, hogy önellátóvá váljon Magyarország minél több érzékeny termék kategóriájában. Tapasztalható is volt, hogy a koronavírus-járvány kezdetén az importtermékek jelenős részénél, így például az egészségügyi papírtermékek szegmensénél, akadályok mutatkoztak a határokat érintő korlátozások miatt.

A szakember arra is kitért, a jövőbeni céljaik között szerepel egy olyan beruházás végrehajtása is, hogy az alapanyagok szempontjából is teljes mértékben önellátóvá válhasson a vállalatcsoport. Ha a szervezeten belül gyártás megvalósul az alappapírok esetében is, akkor ki lehet zárni a külső források okozta bizonytalanságot.

"A külföldről érkező alapanyagok esetében voltak bizony nehéz pillanatok, és kritikus szintre csökkent bizonyos termékek raktárkészlete a tavasszal. Ezt a problémát hivatott megoldani a tervezett beruházás" – mondta Vajda Attila.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Kapcsolódó hang

Újraindul a papíripari képzés – Vajda Attila ügyvezető igazgató, Vajda Papír
 
A címlapról ajánljuk

Elhunyt Gömöry Pál

Nyolcvanöt éves korában pénteken elhunyt Gömöry Pál olimpikon vitorlázó....
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018