eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: pixabay

Percről percre - a koronavírus-járvány csütörtöki hírei

Világszerte 41,5 millió fölé nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma. Itthon meghalt 46 beteg, 2032-vel nőtt a fertőzöttek száma. Minden hír a járványról és annak hatásairól.

2020.10.22. 23:00

Sajátos, országos lezárás és kijárási tilalom Szlovákiában

Újabb korlátozásokat vezetnek be, de a teljes zárlatot egyelőre elvetette a kormány. Máshogy tartják meg az országos tesztelést is, mint eredetileg tervezték.

2020.10.22. 21:50

Péntektől szigorítások Magyarországon!

Megjelent a Magyar Közlönyben a szabadtéri maszkviselésről szóló új szabályokat tartalmazó kormányrendelet.

2020.10.22. 20:55

Az utcákon is korlátoznak Görögországban

Kötelezővé teszik a maszkviselést a zárt termekben és az utcákon is a koronavírus-járvány terjedése miatt - jelentette be csütörtökön Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök lakossági felhívásában. A kormányfő mindezt a fertőzöttek számának ugrásszerű megnövekedésével indokolta.

"Egyszerűen fogalmazva, a jövőben maszkban megyünk a kávézóba vagy étterembe és csak az asztalhoz ülve vesszük le. És természetesen továbbra is fennáll a bárpultoknál történő étkezésre vonatkozó tilalom a zárt helyiségekben. A maszk vakcina a tényleges oltóanyag megjelenéséig" - fogalmazott a görög kormányfő. Hozzátette: helyes maszkviselés esetén minimális a fertőzésveszély.

Második intézkedésként a miniszterelnök éjszakai kijárási tilalmat rendelt el olyan régiókban, ahol magas a fertőzöttek száma. Kivételt csak az éjszaka dolgozók és a rendkívüli esetek jelentenek a szabályozás alól - tette hozzá. Csütörtökön újabb rekordot döntött a fertőzöttek száma, 882 új esettel.

2020.10.22. 20:40

Szélsőségesen magas szinten a járvány Franciaországban

A franciák több mint kétharmadát érinti szombattól az éjszakai kijárási korlátozás, amelyet a koronavírus-járvány megfékezésére a kormány az ország száz megyéjéből 54-re terjeszt ki. Jean Castex miniszterelnök csütörtökön Párizsban tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az este 9 órától reggel 6 óráig tartó kijárási tilalom 46 millió franciát fog érinteni (a 66 millióból), miután a járvány terjedése "szélsőségesen magas szintet ért el". "A következő hetek nehezek lesznek, és a kórházak osztályai kemény próbatételnek lesznek kitéve" - fogalmazott a kormányfő, jelezve, hogy a november "megpróbáló" lesz, és a halottak száma tovább fog emelkedni.

2020.10.22. 20:31

Túszokat ejtettek egy római migránsközpont lakói a karanténintézkedések miatt

Az emberrablások esetében alkalmazott rendőrségi közvetítők segítségére volt szükség egy római migránsközpontban csütörtökön, ahol a koronavírus-járvány miatt karantén alá helyezett bevándorlók túszul ejtették a tábor dolgozóit.

2020.10.22. 20:22

Koronavírus - az EU és a NATO segítségére is szüksége van Csehországnak

Katonai egészségügyi személyzettel fogják kisegíteni az Európai Unió és a NATO tagállamai Prága kérésére Csehországot a koronavírus-járvány elleni küzdelemben.

2020.10.22. 20:13

Mi legyen a gyerekkel az őszi szünetben?

A legtöbb embernek elfogyott a szabadsága, így nem tud otthon maradni óvodás, vagy iskolás felügyeletre szoruló gyerekével. A szülők fele az óvodai és iskolai ügyeletet választja. Táborlehetőségek és családi programötletek a cikk végén.

2020.10.22. 19:36

Rohamosan növekszik a fertőzöttek száma Ausztriában

Az osztrák járványügyi mutatók kezdik elérni a márciusihoz és áprilisihoz hasonló szinteket.

2020.10.22. 19:17

A kórházban kezelteknél ötször nagyobb a koronavírus halálozása az influenzánál

Az Amerikai Járványügyi Központnak a halálozási adatokon kívül már a súlyos szövődmények kialakulásának esélyére is vannak – lesújtó – adatai.

2020.10.22. 19:00

Drasztikus döntés: Félig leállítják Szlovéniát

Szlovéniában csütörtöktől újabb korlátozások léptek életbe, bezártak a mozik és a kulturális intézmények - közölte a helyi sajtó, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában. Janez Jansa kormányfő sajtótájékoztatóján jelezte: újabb szigorításokat vezetnek be szombattól.

2020.10.22. 18:50

Fájó hírt kaptak a kormánytól az önkormányzatok

Nagyvárosi polgármesterekkel tartott egyeztetést Varga Mihály pénzügyminiszter. Kiderült, hogy a kormány nem ad támogatást az önkormányzatoknak a helyi tömegközlekedésre.

2020.10.22. 18:41

Koronavírus – Nagy vállalást tett a brit kormány

A brit kormány a jövő hónaptól megtéríti a bezárásra nem kötelezett cégek munka nélkül maradó, de el nem bocsátott alkalmazottainak bérük csaknem kétharmadát – jelentette be Rishi Sunak pénzügyminiszter.

2020.10.22. 17:51

Megdöbbentő felfedezés a maszkok hatékonyságáról

A maszkviselés hatékonyságát igazolták japán kutatók a koronavírus terjedésével kapcsolatban: százalékosan megmérték, a textilmaszk és az orvosi maszk, valamint a profi védőeszközök mennyi vírust szűrnek ki a vírusos ember és az egészséges ember esetében.

2020.10.22. 16:53

Maradhatnak az öreg taxik

Meghosszabbodik taxisokra vonatkozó személygépjármű-csere határideje - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

2020.10.22. 16:18

A fia után Lawrence Stroll is koronavírusos lett

Pozitív lett a koronavírus-tesztje a Forma-1-es Racing Point csapat tulajdonosának.

2020.10.22. 16:05

Már látni, mennyibe kerül a világpiacon a koronavírus-oltás - ha lesz

Minimum három dollárba, de erre még forgalmazási, szállítási költségek, adók is jönnek, és nem lehet tudni, egy-egy gyártónak mekkora lesz a konkurenciája abban a pillanatban, amikor forgalmazhatóvá válik a terméke. Még Bill Gates is beleszólhat az árba.

2020.10.22. 15:17

Szlávik János: így lehet szinte nulla a megfertőződés esélye

Jelenleg a távolságtartás és a maszkhordás az alapvető védekezési eszköz a koronavírus-fertőzéssel szemben - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa egy online szakmai konferencián.

2020.10.22. 14:44

Belengették az ország teljes lezárását Szlovákiában

„Szlovákiának a jelenlegi járványügyi helyzetben két lehetősége van: vagy az ország teljes lezárása vagy valami, ami lehetővé teszi számunkra, hogy elkerüljük a teljes lezárást” – nyilatkozta Igor Matovič kormányfő. Ha az ország teljes lezárására sor kerülne, akkor minden olyan üzemegységet bezárnának, amely az ország infrastruktúrájának működéséhez nem feltétlenül szükséges. A szakértők maholnap eldöntik, van-e még értelme megtartani a tervezett országos tesztelést vagy jön a teljes lezárás.

2020.10.22. 14:23

A Nagy Testvér a tokiói olimpián is figyelhet

Arcfelismerő program alkalmazását fontolgatják a jövő évre halasztott tokiói játékok szervezői, hogy így védekezzenek a koronavírus ellen.

2020.10.22. 13:41

Karanténban az orosz egészségügyi miniszter

Karanténba vonult Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter, miután egyik családtagjánál kimutatták a koronavírus-fertőzést - közölte a szaktárca. A miniszter közérzete jó, és tervei szerint feladatait távmunkában látja majd el.

A járvány kezdete óta az orosz kormány több tagja átesett már a Covid-19-en, köztük Mihail Misusztyin kormányfő is.

Anasztaszija Rakova moszkvai polgármester-helyettes bejelentette, hogy elkezdték fogadni a Covid-19-betegeket azok az ideiglenes kórházak, amelyeket a helyzet romlása esetére létesítettek a fővárosi egészségügyi intézmények területén. Tizenöt városi kórház területén mintegy félszáz ilyen ideiglenes létesítményt hoztak létre, több mint háromezer férőhellyel.

Moszkvában emellett négy önálló kórház is létesült az új koronavírusos betegek kezelésére, ezek szintén üzemelnek már. A fővárosban naponta ezernél több új fertőzött szorul intézményes ápolásra.

Oroszországban az igazolt új koronavírusos fertőzöttek száma az elmúlt napon 15 971-gyel 1 463 306-ra emelkedett a csütörtökön közzétett hivatalos adatok szerint. A terjedés üteme 1,1 százalékos, az új esetek 25,8 százaléka tünetmentes.

2020.10.22. 13:33

Müller Cecília: a járvány most kiteljesedni látszik - cikkünk frissül

A Kormányinfó után az operatív törzs is megkezdte tájékoztatóját. Tartsanak velünk, cikkünk folyamatosan frissül.

2020.10.22. 13:03

Intenzív osztályra került a belga külügyminiszter

Intenzív osztályra került Sophie Wilmes belga külügyminiszter, korábbi ügyvezető miniszterelnök, akiről a hétvégén kiderült, hogy koronavírustesztje pozitív lett, állapota stabil - közölte a belga sajtó.

A miniszteri iroda tájékoztatása szerint Wilmes orvosa tanácsára ment kórházba, kezelésre szorul, de eszméleténél van, állapota stabil. Orvosai és a kórházi személyzet gondosan figyelemmel kíséri állapotát.

"A belgiumi esetszámok rohamos növekedése, sajnos, arra figyelmeztet, hogy senki sem ellenálló a vírussal szemben" - idézte Wilmes szavait a miniszteri iroda.

A korábbi miniszterelnök már múlt pénteken közölte, hogy a koronavírus-fertőzéssel járó tüneteket észlelt magán. Azonnal elhagyta irodáját, és a belga szabályok szerint önkéntes karanténba vonult. A 45 éves politikus arról tájékoztatott, hogy feltételezése szerint a vírust családi körben kapta el, munkahelyi környezetében ugyanis szigorúan betartotta a kötelező távolságtartási és higiéniai szabályokat.

2020.10.22. 12:23

A Pfizer vakcinájának engedélyére várnak a kétmilliárd dolláros befektetés után

Kétmilliárd dolláros befektetéssel alakítja ki oltásának disztribúciós láncát a Pfizer: minden idők legnagyobb oltási kampányában az elosztópontókból az orvosi rendelőkbe három nap alatt juthatnak majd el vakcináik, ha megkapják az engedélyt azok használatára.

2020.10.22. 12:12

Rómában, Milánóban és Nápolyban is kijárási tilalom lép életbe

Olaszországban a tavaszi országos védekezés helyett térségi korlátozásokkal védekeznek, kiemelt cél, hogy Róma, Nápoly és Milánó nehogy "elessen". Ahogy az első hullámban, úgy most is Lombardiában a legrosszabb a helyzet.

2020.10.22. 11:42

Minden harmadik gyógyult koronavírusosnál memóriazavart jegyeztek fel

A The New York Times idéz egy francia tanulmányt, amely 120 felgyógyult kórházi kezelt sorsát követte.

2020.10.22. 11:00

Orbán Gábor: Az ilyen kritikus helyzetekben mutatkozik meg a hazai gyógyszerfejlesztési és gyártási kapacitás stratégiai jelentősége

A Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója a rekordidő alatt fejlesztett és legyártott koronavírus-gyógyszerről, a járványhelyzetre adott reakciókról, az ellátásbiztonságról mint társadalmi küldetésről és az általuk kifejlesztett originális gyógyszer amerikai sikersztorijáról.

2020.10.22. 10:55

Hétszer annyi az új fertőzött Csehországban, mint nálunk

Igaz, két és félszer több tesztet végeznek a magyarországinál. Az október elején bevezetett szükségállapot ellenére a héten 253 koronavírus következtében bekövetkező halálesetet regisztráltak Csehországban.

2020.10.22. 10:49

Kormányinfó a járvány eddigi csúcsán - percről percre

Ezekben a napokban minden korábbiaknál rosszabbak a hazai koronavírus-járvány adatai, a hétközi kormányülést a fertőzés miatt szintén nem tudták teljes létszámban tartani. A Kormányinfót ilyen körülmények között hirdette meg csütörtök délelőttre Szzentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tartsanak velünk - percről percre!

2020.10.22. 09:41

Orbán Viktor az ausztrál kormányfővel tárgyalt

A koronavírus-járványról és annak gazdasági következményeiről, valamint más aktuális nemzetközi kérdésekről is tárgyalt telefonon Orbán Viktor miniszterelnök ausztrál kollégájával, Scott Morrisonnal - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

2020.10.22. 09:00

Kétezernél is több új fertőzött itthon

Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg a legutóbbi egy nap alatt.

2020.10.22. 07:30

Október 23-i megemlékezések, a járvány árnyékában

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 64. évfordulója alkalmából a hagyományosan már október 22-én kezdődő megemlékezéseket a koronavírus-járvány miatt idén csak szűk körben tartják vagy egyáltalán nem rendezik meg. Mától Budapest ikonikus helyszínein korabeli fotók, este fényfestések lesznek láthatók. Október 23-án, pénteken a zászlófelvonást követően átadják a Magyar Becsületrendet.

2020.10.22. 06:22

Meghalt egy orvos egy vakcina tesztelésében

Egyes források szerint a férfi placebót kaphatott.

2020.10.22. 06:00

Meglepő dolog történt nyáron a Balatonnál

A balatoni megyék leszorították a csúcsról Budapestet a nyári hónapok boltos vásárlásait tekintve.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×